Fiul lui Liviu Dragnea a inhatat o afacere foarte profitabila. Cum a ajuns un mic paradis la Dunare din mainile statului in cele ale lui Dragnea junior

news

O investigatie HotNews scoate la iveala noi legaturi intre Dragnea si controversata firma Tel Drum. Jurnalistii noteaza ca Tel Drum, firma care a inchiriat de la CJ Teleorman in 2014 lacul Belina si bratul Pavel – micul paradis in care Dragnea merge la pescuit – a concesionat mai departe proprietatea dupa numai trei luni catre o terta firma.

HotNews.ro a obtinut documentele care dezvaluie ca micul paradis la Dunare a ajuns de la Tel Drum la o firma controlata astazi de Stefan Valentin Dragnea. In urma cu trei ani, fiul liderului PSD inca nu figura in actionariat. Firma a renuntat la concesiune in februarie 2017, cam pe cand incepeau protestele, astfel ca micul paradis s-a intors la Tel Drum.

In noiembrie 2013, executivul condus de premierul Victor Ponta emite Hotararea de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel trec de la Apele Romane la CJ Teleorman. Hotararea a fost semnata de Ponta si contrasemnata intre altii si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.

Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui complex turistic si sportiv, cu hotel, bazine de inot si pensiuni, o tabara cu plaja. Cel putin asa scrie in nota de fundamentare a HG 943/2013, asumata chiar de Liviu Dragnea – pe atunci vicepremier.

Ulterior, pe 16 ianuarie 2014, CJ Teleorman si Teldrum semneaza noile contracte de inchiriere. Compania condusa de fostii colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea ajunge astfel sa administreze Lacul Belina si Bratul Pavel, proaspat trecute in ograda judetului.Tel Drum avea deja suprafete de teren inchiriate aici inca din 2011.

Increngaturile continua. Straniu, la numai doua luni, in martie 2014, Tel Drum solicita Consiliului Judetean dreptul de a concesiona aceste terenuri. Consiliul Judetean, condus la acea vreme de Adrian Gadea, supune solicitarea Tel Drum la vot in sedinta din 27 martie. Un consilier judetean ii atrage atentia: “Noua nu ne este clar, un vot al nostru poate sa insemne peste ani o dare cu subsemnatul, o responsabilitate materiala.”

Cui i-a concesionat insa Tel Drum micul paradis de langa Dunare?

Guvernul Ponta, cu semnatura lui Dragnea , trece in noiembrie 2013 lacul Belina de la Apele Romane la CJ Teleorman , de aici lacul ajunge in inchiriere la Tel Drum (firma fostilor colegi ai lui Dragnea) iar dupa doar trei luni lacul este concesionat firmei Trident 51 SRL , care la randul ei intra mai tarziu in proprietatea lui Valentin Stefan Dragnea, fiul sefului PSD.

La o luna de zile dupa ce HotNews.ro a trimis o cerere extinsa de informatii in baza legii 544, in care solicita contracte de incheriere, concesiune, expunere de motive, acte aditionale etc, Consiliul Judetean Teleorman raspunde pe data de 9 iunie si transmite toate aceste documente in copie.

Unul din documente este contractul de concesiune incheiat pe 8 aprilie 2014 intre Tel Drum si firma Trident 51 SRL, care astazi il are ca actionar cu 90% pe Stefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea. La data incheierii contractului de concesiune cu Teldrum, fiul lui Dragnea nu figura inca actionar in Trident 51 SRL. Stefan Valentin Dragnea a devenit actionar majoritar abia trei ani mai tarziu, in martie 2017.

Suprinzator, pe 1 februarie 2017, atunci cand izbucneau protestele publice impotriva lui Liviu Dragnea si a OUG 13, Trident 51 SRL notifica Consiliul Judetean Teleorman ca inceteaza contractul de cesiune cu Tel Drum. In consecinta, Tel Drum revine ca aministrator al domeniului folosit de Liviu Dragnea.

In plus, pe 16 mai, firma Trident 51 SRL ramane doar fiului lui Dragnea cu 90%. In actionariat apare si Ilie Liviu Dragne cu 10%, personaj pe care il gasim si in afacerea cu porci de la Salcia in rol de intermediar intre Tel Drum si fiul lui Dragnea.

Citeste toata investigatia pe HotNews.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: