Afganistan: Stat Islamic a revendicat un atentat care a avut loc intr-un centru comercial din Kabul. Patru oameni au murit si sapte au fost raniti

externe

Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat un atentat cu bomba care s-a soldat cu moartea a patru persoane si ranirea altor sapte, care a avut loc joi, intr-un centru comercial din capitala afgana Kabul, relateaza Al Jazeera.

Potrivit canalului de Telegram, Stat Islamic a folosit un pachet pentru a introduce bomba si a vizat o sala de sport situata in incinta centrului comercial.

Explozia a avut loc in Dasht-e-Barchi, un cartier populat in principal de comunitatea siita hazara, potrivit purtatorului de cuvant al politei din Kabul, Khalid Zadran. Acesta a revizuit bilantul mortilor de la doi morti si noua raniti, la patru morti si sapte raniti. O ancheta este in curs de desfasurare, a adaugat el.

Comunitatea hazara s-a confruntat in mod regulat cu atacuri. Ei au fost vizati de talibani in timpul revoltei lor impotriva fostului guvern sustinut de SUA, precum si de SI. Gruparea, care ii considera eretici pe musulmanii siiti, a comis mai multe atacuri mortale in aceeasi zona in ultimii ani, vizand scoli, moschei si sali de sport.

Imaginile distribuite pe retelele de socializare la scurt timp dupa explozie au aratat un incendiu in clubul sportiv si manusi de box pe jos printre bucati sticla sparta.

Numarul atacurilor cu bomba si al atacurilor sinucigase s-a redus dramatic de cand talibanii au pus capat revoltei dupa ce au preluat puterea in august 2021, expulzand guvernul sustinut de SUA. Cu toate acestea, o serie de grupuri armate – ramura locala a gruparii Stat Islamic continua sa comita atacuri.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: