„Afganistanul NU va fi independent, a devenit colonie a Pakistanului”. Ministrul de Externe al Pakistanului anunta ce urmeaza la Kabul

externe

Afganistanul va forma un guvern in cateva zile, a anuntat marti ministrul pakistanez de externe, Shah Mehmood Qureshi, intr-o conferinta de presa.

„Ne asteptam ca un guvern de uniune nationala sa fie format in urmatoarele zile in Afganistan”, a declarat Shah Mehmood Qureshi intr-o conferinta de presa la Islamabad, citat de Reuters.

Anuntul de la Islamabad este o confirmare a faptului ca talibanii sunt sub controlul Pakistanului, considera un jurnalist care transmite de la Kabul.

„Afganistanul nu va deveni niciodata independent. Statele Unite au plecat, dar Afganistanul a devenit o colonie a unei alte tari. Daca nu credeti, ascultati conferinta de presa a ministrului pakistanez de externe cu ministrul german de externe”, a scris jurnalistul pe Twitter.

Citeste si: „Moarte Pakistanului!”. Primul protest impotriva talibanilor in Kabul – Video

Infrangerea SUA, care au parasit Afganistanul in noaptea de luni spre marti, dupa o prezenta de 20 de ani, este o lectie pentru alti invadatori si pentru intreaga lume, a declarat marti un purtator de cuvant al talibanilor, potrivit AFP.

„Este o mare lectie pentru alti invadatori si pentru viitoarea noastra generatie”, a declarat principalul purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pe aeroportul din Kabul.

„Este de asemenea o lectie pentru intreaga lume”, a adaugat el.

Zabihullah Mujahid a mai declarat ca victoria este a tuturor afganilor si a dat asigurari ca talibanii vor sa mentina „relatii diplomatice bune” cu SUA.

„Felicitari Afganistanului (…) Aceasta victorie este a noastra, a tuturor”, a spus purtatorul de cuvant. „Vrem sa avem relatii bune cu SUA si cu lume”, a adaugat el.

Ultimii soldati americani au parasit Afganistanul in noaptea de luni spre marti, dupa un razboi de 20 de ani.

Statele Unite au lasat astfel tara in mainile talibanilor, dupa cel mai lung razboi din istoria lor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: