externe

Africa Centrala si de Vest au ramas fara internet

O intrerupere majora a internetului a afectat, joi, Africa de Vest si Centrala, a declarat observatorul de internet Netblocks, deoarece operatorii cablurilor submarine au raportat defectiuni a caror cauza nu este clara inca, potrivit Reuters.

Operatorul african de cablu submarin SEACOM a confirmat ca serviciile sistemului sau de cablu din Africa de Vest au fost oprite iar clientii care se bazau pe acel cablu au fost redirectionati catre cablul Google Equiano, pe care SEACOM il foloseste.

„Redirectionarea are loc automat atunci cand o ruta este afectata”, a spus prin e-mail.

Coasta de Fildes se confrunta cu o intrerupere grava, in timp ce Liberia, Benin, Ghana si Burkina Faso au avut si ele intreruperi semnificative, arata datele Netblocks.

Firma de internet Cloudflare a declarat intr-o postare pe platforma de socializare X ca intreruperi majore ale internetului au loc in Gambia, Guineea, Liberia, Coasta de Fildes, Ghana, Benin si Niger.

„Se pare ca exista un model in momentul perturbarilor, care afecteaza Africa din nord spre sud”, a spus Cloudflare Radar.

Potrivit presei locale, deteriorarea cablului a cauzat o problema masiva de internet si in Africa de Sud. Operatorul sud-african de telecomunicatii Vodacom a dat vina pe defectiunile cablurilor submarine care au afectat furnizorii de servicii din tara.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

8 minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

11 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

11 ore ago