externe

Africa de Sud: 11 muncitori au fost gasiti in viata sub daramaturi dupa prabusirea cladirii din orasul George

Echipele de salvare din Africa de Sud au gasit 11 muncitori prinsi sub cladirea cu cinci etaje aflata in constructie, care s-a prabusit luni in orasul George, au declarat autoritatile, potrivit AfricaNews.

Un barbat a reusit sa-si sune sotia de sub daramaturi, ajutand salvatorii sa-l localizeze. Dintre cei 11 salvati, unii aveau membre prinse sub beton si nu se puteau misca. Patru dintre muncitori erau in subsolul cladirii.

Au fost confirmate sase decese, dar  exista temeri ca numarul mortilor ar putea creste. Nu se stie nimic despre alte 37 de persoane aflate sub placile uriase de beton si schele metalice care s-au prabusit.

Alti 21 de lucratori au fost salvati de la fata locului si dusi la diferite spitale, cel putin 11 dintre ei suferind rani grave, au spus autoritatile.

Colin Deiner, seful serviciilor de gestionare a dezastrelor din Western Cape, a declarat ca operatiunea de cautare si salvare va dura probabil cel putin trei zile.

„O sa-i acordam timpul maxim absolut pentru a vedea cati oameni putem salva. Este foarte, foarte dificil daca trebuie sa spargi beton si sa forezi aproape de oameni”, a spus Deiner la o conferinta de presa.

Deiner a spus ca va dura cea mai mare parte a zilei de marti pentru a-i salva pe cei 11 lucratori cu care echipele de salvare au fost in contact,

Deiner a spus ca este posibil sa existe mai multi supravietuitori mai adanc sub resturi si un proces de indepartare a straturilor de beton va incepe dupa ce cei 11 muncitori vor fi scosi.

Peste 100 de membrii ai personalului serviciilor de urgenta au lucrat noaptea, folosind caini utilitari pentru a incerca sa localizeze lucratorii. Au fost aduse macarale mari si alte echipamente de ridicare pentru a ajuta la efortul de salvare si au fost ridicate reflectoare inalte pentru a permite personalului de cautare si salvare sa lucreze in intuneric.

Deiner a spus ca o parte critica a operatiunii de salvare a fost atunci cand au ordonat tuturor sa pastreze tacerea si sa opreasca masinile pentru a putea auzi orice sunet venit de sub daramaturi. Atunci i-au localizat pe cei 11 muncitori, a spus el. „Auzeam oameni de sub daramaturi”, a spus Deiner.

Mai multe spitale locale au eliberat locuri in unitatile lor de traumatologie in speranta ca mai multi muncitori in constructii ar putea fi scosi in viata.

Autoritatile au inceput cercetari pentru a stabili ce a provocat tragedia, iar politia a deschis un dosar penal, dar nu au existat informatii imediate despre motivul pentru care cladirea s-a prabusit brusc. Atat guvernul provincial cat si politia vor efectua anchete.

Autoritatile au refuzat sa ofere informatii despre compania de constructii implicata, dar au spus ca, in conformitate cu legea orasului, inginerii companiei private erau responsabili pentru siguranta santierului pana la finalizarea acestuia, cand acesta va fi predat orasului pentru verificare.

Presedintele sud-african Cyril Ramaphosa a transmis condoleante familiilor victimelor si a cerut, de asemenea, investigarea cauzei prabusirii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

29 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

43 de minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

59 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

O oră ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

O oră ago