Agentii chinezi folosesc fotografii generate de inteligenta artificiala pentru a pacali alegatorii americani si a-i intoarce unul impotriva celuilalt, spune Microsoft

externe

calculatuor, laptop

Din martie, China foloseste AI generativa pentru a crea continut viral care divizeaza alegatorii americani pe retelele de socializare – si devine din ce in ce mai buna in acest sens, spun analistii Microsoft, potrivit Business Insider.

„Am observat actori afiliati Chinei care utilizeaza media vizuala generata de AI intr-o campanie ampla care se concentreaza in mare parte pe subiecte care divizeaza politic, cum ar fi armele de foc, si denigreaza figurile si simbolurile politice din SUA”, a scris Clint Watts, director general al Centrului pentru Analiza Amenintarilor al Microsoft.

Expertii centrului au publicat joi o analiza care evidentiaza amenintarile digitale din China si Coreea de Nord si au afirmat ca agentii chinezi isi influenteaza tintele intr-o „masura mai mare decat s-a observat anterior”.

Microsoft a avertizat in legatura cu conturile de social media afiliate Partidului Comunist Chinez (PCC), care ar posta imagini generate de inteligenta artificiala, cum ar fi un poster Black Lives Matter in care se vad gauri de gloante si un negru care se preda.

La cateva ore dupa ce posterul Black Lives Matter a fost incarcat, un cont care se dadea drept un alegator conservator din SUA a repostat imaginea, plangandu-se de discriminare rasiala, potrivit Microsoft.

Un alt exemplu citat a fost un poster generat de inteligenta artificiala cu Statuia Libertatii tinand in mana o pusca de asalt, impreuna cu legenda „Zeita violentei”. Analistii Microsoft au spus ca a fost postat de pe un cont suspectat ca ar fi fost gestionat de agenti chinezi.

Cand i s-a cerut sa comenteze analiza Microsoft, un purtator de cuvant al Ambasadei Chinei la Washington, D.C., Liu Pengyu, a declarat pentru Insider: „In ultimii ani, unele media si grupuri de reflectie occidentale au acuzat China ca foloseste inteligenta artificiala pentru a crea conturi false de social media pentru a interveni in politica SUA. Astfel de remarci sunt pline de prejudecati si speculatii rau intentionate impotriva Chinei, la care China se opune cu fermitate”.

In iulie, firma de cercetare in domeniul securitatii cibernetice Mandiant a declarat ca a descoperit ca agenti afiliati Chinei au platit persoane din Washington D.C. pentru a protesta impotriva unei interdictii a guvernului american privind bunurile produse in regiunea Xinjiang. Videoclipurile cu protestele lor au fost apoi „amplificate” de conturile de socializare folosite de agenti, a adaugat Mandiant.

Pe 29 august, Meta a avertizat, de asemenea, cu privire la o campanie de influenta chineza care raspandeste informatii false, implicand peste 7.700 de conturi de Facebook, 950 de pagini de Facebook, 15 grupuri de Facebook si 15 conturi de Instagram. Compania de social media a declarat ca le-a eliminat pe toate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: