externe

Agentii FSB sustin ca au dejucat un atac care viza calea ferata din Crimeea si au retinut o persoana

Agenti ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei sustin ca au impiedicat un atac asupra unei cai ferate din Crimeea, pe care un locuitor il planuise la ordinul serviciilor secrete militare ucrainene, potrivit TASS.

„Au fost dejucate pregatirile pentru un atac de sabotaj pe teritoriul Republicii Crimeea, care viza una dintre instalatiile infrastructurii de transport din peninsula, cu scopul de a perturba transportul militar”, a precizat FSB.

„Operatiunea a dus la retinerea unui cetatean rus – un rezident din Sevastopol, nascut in 1978 – care a actionat la ordinul agentiei de informatii militare ucrainene pentru a aduna informatii despre locatia instalatiilor si unitatilor Ministerului rus al Apararii din peninsula, precum si pentru a pune la cale un atac terorist asupra unei instalatii de transport feroviar”, mai spune FSB.

Barbatul avea o ascunzatoare in care agentii au gasit un dispozitiv exploziv improvizat care urma sa fie folosit pentru sabotaj. Ar fi vorba, potrivit FSB, de un explozibil de origine straina.

Serviciul Federal de Securitate a depus o plangere penala impotriva detinutului. Un tribunal a decis arestarea acestuia.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

O oră ago

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

2 ore ago

Netanyahu a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi: „Am luat decizii care nu au fost intotdeauna acceptate de esalonul militar”

Premierul israelian a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi care a fost infiintat in regim de…

32 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

2 ore ago