„Agentul acoperit” descoperit de Ponta dezvaluie: Cine l-a pacalit pe Basescu sa TAIE salariile

politica

Sotul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, sustine ca Traian Basescu a fost „pacalit” sa taie salariile si pensiile. Acuzat recent de Victor Ponta ca este „agent acoperit”, Isar dezvaluie cine ar fi fost cel care l-a influentat pe fostul presedinte sa ia aceasta decizie.

Isar afirma ca in niciun caz Traian Basescu nu a fost influentat de specialistii FMI ci de economisti din Romania. In acest sens el il nominalizeaza pe Lucian Croitoru, consilier al BNR, propus la un moment dat de Traian Basescu pentru functia de premier. Iata textul publicat pe blogul sau de Lucian Isar:

„Este evident ca fostul presedinte Basescu a fost pacalit sa taie salariile si pensiile. Cu expertiza mai mult in comert decat in economie, fostul presedinte a apelat la specialisti. Specialistii respectivi au recomandat taierea salariilor si a pensiilor.

Era evident inca din momentul propunerii ca masura era gresita si nici un economist care nu era in sfera de constrangere a BNR nu a validat masura.

Dovada simpla ca specialistii care l-au influentat pe presedintele Basescu la aceasta decizie economica au gresit major reiese si din faptul ca au existat imediat bani pentru reintregirea partiala a salariilor dupa doar cateva luni (blocarea taierii pensiilor de catre Curtea Constitutionala nu face decat sa confirme dimensiunea erorii de calcul a corifeilor). Mai mult, guvernul Ponta 1 avea deja banii acumulati pentru reintregirea completa a salariilor si plata salariilor restante. Taierea de salarii a contribuit la reversarea iesirii economiei din recesiune, fapt ce subliniaza suplimentar greseala corifeilor.

Corifeii romani s-au ascuns ca de obicei in spatele FMI pana cand fostul Sef FMI a declarat public ca nu FMI a venit cu propunerea. Decizia finala, indiferent de propunere este a autoritatilor romane. Sursa aici https://m.antena3.ro/actualitate/fostul-sef-fmi-dominique-strauss-kahn-ne-am-opus-taierilor-salariale-din-2010-349690.html

BNR a avut in 2010 un specialist detasat pe langa guvernarea Basescu, consilieru’ Croitoru de la BNR.

Cum angajatorul BNR a reusit un exercitiu de lobby prin care salariile lor au fost exceptate de la taieri, nu a existat nici un motiv “economic” sa nu se sustina validitatea economica a taierii salariilor si a pensiilor pe langa fostul presedinte Basescu.

Si uite asa, fara o consiliere economica serioasa, Basescu a fost pacalit sa taie salariile si pensiile”, a scris Isar pe blog.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: