Aglomeratie la granita, ucrainenii se intorc acasa de Paste. Sunt rugati sa nu se duca la biserici

externe

Un deputat ucrainean a postat o fotografie care arata ambuteiaje la granita dintre Polonia si Ucraina.

Potrivit lui Lesia Vasylenko, blocajul arata ca ucrainenii se intorc acasa. ”Pastele este un timp pentru unitate si rugaciune pentru Uncraina”.

Se crede ca peste 5,1 milioane de persoane au fugit din tara de la izbucnirea razboiului. ONU a declarat saptamana trecuta ca in jur de 30.000 de persoane se intorc acum in fiecare zi in Ucraina.

Apel catre ucraineni: Nu mergeti la biserica

Primarul din Kiev, Vitali Kliciko, a facut un nou apel la cetateni sa respecte starea de asediu in noaptea de Inviere, pentru a evita ”posibile provocari”. Slujbele din biserici vor fi transmise online.

”Pentru siguranta cetatenilor si pentru a preveni eventualele provocari in noaptea de Paste, adica de sambata, 23 aprilie, pana duminica, 24 aprilie, interdictia de acces in Kiev si regiune se va desfasura de la 23:00 (sambata) la 5:00 (duminica)”, a transmis primarul.

Acesta cere cetatenilor sa respecte regulile  si sa ramana in siguranta.  Potrivit presei din Ucraina, in majoritatea zonelor starea de asediu va fi respectata in noaptea de Inviere.

Si capul Bisericii ortodoxe din Ucraina, mitropolitul Epifanie, le-a cerut miercuri preotilor si credinciosilor sa evite participarea la slujbe in noaptea de Inviere in zonele unde au loc lupte, existand temerea ca bombardamentele ruse vor continua in perioada Pastelui ortodox.

In plus, multi lideri regionali au facut apeluri similare, in special dupa ce Ministerul Apararii din Rusia a lansat un scenariu potrivit caruia Kievul ar avea in plan sa bombardeze propriile biserici in noaptea de Inviere, ca apoi sa dea vina pe rusi si sa acuze de noi crime de razboi.

Liderii ucraineni spun ca Rusia incearca astfel sa isi ascunda atrocitatile pe care are de gand sa le comita in continuare.

Comentarii: