Ai, n-ai basca, tot ti-o iei. Propaganda il ataca pe Lazar si in cazul respingerii solicitarii lui Kovesi de recuzare a sefului Sectiei speciale

politica

Procurorul general Augustin Lazar a respins luni cererea depusa de Laura Codruta Kovesi privind recuzarea sefului Sectiei de investigare a magistratilor, Gheorghe Stan. Cu toate acestea, analistul pro-PSD Bogdan Chirieac a gasit motiv sa il atace din nou pe Lazar.

„Prin ordonanta din data de 18 februarie 2019, procurorul general al PICCJ a dispus respingerea cererii de recuzare formulata de persoana la care faceti referire (Laura Kovesi – n.r.), in calitate de suspect intr-un dosar instrumentat de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, intrucat in art. 67 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedura penala legiuitorul a prevazut expres ca este inadmisibila recuzarea procurorului chemat sa decida asupra recuzarii”, se arata intr-un raspuns al Parchetului General remis Agerpres.

Pe 15 februarie, fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi a fost chemata la Sectia de investigare a magistratilor pentru a fi audiata intr-un dosar in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa, in legatura cu aducerea in tara a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Kovesi a anuntat atunci ca a depus doua cereri de recuzare – una pe numele procurorului de caz, Adina Florea, si cealalta referitoare la seful Sectiei de investigare a magistratilor, Gheorghe Stan, motivul fiind „afectarea impartialitatii”. Gheorghe Stan se afla in conducerea Inspectiei Judiciare, in perioada cand pe numele Laurei Kovesi au fost deschise mai multe actiuni disciplinare.

Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsa in aceeasi zi de Gheorghe Stan, dupa care Augustin Lazar a respins luni si a doua cerere.

Dosarul in care este acuzata Laura Codruta Kovesi a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie.

Bogdan Chirieac, despre respingerea solicitarii lui Kovesi

„Nu exista niciun motiv logic, niciun motiv juridic pentru a fi recuzati Gheorghe Stan si Adina Florea. Daca Gheorghe Stan a luat rapid decizia, respingand cererea de recuzare a Adinei Florea – inteleg ca e un fapt divers acesta in Parchet, sa se recuze procurorul de caz, iar procurorul sef de sectie respinge cererea de recuzare in cinci minute – de ce a durat de vineri dupa-amiaza, la ora 13.00, pana luni la ora 16.00 ca Augustin Lazar sa dea un raspuns la cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan? Ce forte au intrat in joc?

Si ce sa intelegem prin faptul ca s-a respins recuzarea? Ca doamna Laura Codruta Kovesi a fost lasata din mana de statul subteran din Romania? A fost o lupta si, pana la urma, statul de drept a invins statul negru. Era singura sansa ca toate actele de urmarire penala sa ajunga in mana procurorului general Augustin Lazar si dansul sa le respinga pe toate, blocand procesul. Intrebarea nu este cum si de ce nu a fost recuzat procurorul Gheorghe Stan. Intrebarea este de ce a durat patru zile pana am aflat raspunsul, ce lupte s-au dus in spate?”, a declarat Chirieac la Romania TV.

Mai mult despre: ,

Comentarii: