Ai platit TAXA la podul de la Fetesti? Banii au mers direct in buzunarul unor smecheri: „Pleaca cu 8.000 de lei pe tura”

news

Unii directori din Compania de Drumuri si Autostrazi au case mai mari decat palatul Versailles, desi au lucrat toata viata la stat, si au semnat contracte a caror valoare a crescut de zece ori, bazate pe „caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme”, potrivit unui director suspendat din companie.

”Daca se ia spaga in CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decat Versailles-ul si au lucrat toata viata lor la stat. Mai e o problema, au gestionat contracte care si-au marit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe niste caiete de sarcini doar la anumite firme, adica erau facute caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme”, a declarat intr-un interviu pentru gandul Alin Goga, directorul suspendat de CNADNR dupa ce a vorbit despre ilegalitatile din companie.

Goga este director adjunct de investitii al Regionalei din Craiova a CNADNR si in trecut director juridic in structura centrala.

CNADNR a anuntat marti ca Goga va fi suspendat ca urmare a unei aparitii intr-o emisiune TV in care a reclamat neregulile din institutie. CNADNR si-a motivat sanctiunea prin faptul ca Goga „a furnizat informatii in legatura cu activitatea companiei fara a fi imputernicit sau fara a avea mandat de la conducerea CNADNR”.

Directorul afirma ca la nivelul companiei ilegalitatile sunt cunoscute, dar sunt acoperite.

„Sunt nenumarate exemple si nenumarate agentii de control si incasare pe care le-au verificat domnul Liviu Costache si domnul Calmus Lucian (directori in CNADNR- n.r.) si au facut rapoarte si au ramas cu rapoartele. In rapoarte se spunea ca fenomenul fraudei depaseste posibilitatile de stopare ale CNADNR-ului. Si tu stii lucrurile astea de ani de zile si nu faci nimic? Credeti-ma, nu ma bate gandul decat ca exista o grava complicitate si complicitatea aia nu este pe ochi frumosi. Nu este ca sunt eu prieten cu cineva. Este interes. Te protejez ca sa imi dai ceva”, afirma Goga.

Intrebat daca a sesizat faptele de coruptie despre care vorbeste si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), el spune ca a mers la DNA in calitate de martor si ca „spre deosebire de alti colegi ai mei, eu nu am nici un dosar penal”.

Goga apreciaza ca „este foarte important care va fi semnalul” dat de autoritati in cazul dezvaluirilor pe care le face. „Daca mie o sa mi se intample ceva si o sa mi se inchida gura, oamenii or sa zica, ‘ dom’ne, ai vazut, ce a patit ala, n-are rost, frate’. Este foarte important care va fi semnalul”, crede Goga.

El a dezvaluit si ca unii angajati vin cu case de marcat de acasa pentru incasarea taxelor, astfel incat ajung sa plece cu „8.000 de lei pe tura”. Intrebat daca este vorba despre taxa de a podul Fetesti, Goga nu a negat.

„Am un raport de 78 de pagini care a stat pe masa domnului Narcis Neaga si nu s-a luat absolut nici o decizie. Salariatii respectivi au furat, apoi au pus banii la loc si sunt in continuare salariati. Cred ca oamenii se pot schimba, dar atunci cand unii o fac de doua ori, de trei de patru ori la rand, incep sa ma indoiesc ca se mai schimba. Si atunci daca nu tai raul din radacina altii care sunt corecti zic ‘uite, ala nu a patit nimic, ala pleaca 8.000 de lei pe tura’. Apoi pune banii inapoi, el avand 1.100 de lei salariu. De unde a pus 9.000 de lei? Si ii lasi in pace? Suntem la biserica, ala si-a recunoscut greselile si ii iertam dom’ne, ca noi suntem popi”, a mai spus Goga.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: