Aici am ajuns. Incendiul din Colectiv, cel mai grav din LUME din ultimii doi ani

news

Incendiul din Clubul Colectiv produs vineri seara in timpul unui concert rock este cel mai grav incident de acest fel produs in lume in ultimii 2 ani. In ultimii 15 ani, peste 1000 de oameni si-au pierdut viata in incendii provocate in cluburi de noapte.

27 ianuarie 2013. Orasul Santa Maria din sudul Braziliei era in stare de soc. Un incendiu provocat de efectele pirotehnice folosite de o formatie rock intr-un club de noapte se solda cu 242 de morti si 630 de raniti. A fost al doilea incendiu din istoria tarii, din punct de vedere al gravitatii. Victimele aveau intre 18 si 30 de ani, multi erau studenti care participau la un bal al bobocilor. Multe victime au fost calcate in picioare in busculada produsa dupa izbucnirea incendiului – clubul Kiss avea o singura iesire. Doi dintre patronii localului si 2 membri ai formatiei rock au fost acuzati de omucidere.

In 2013, in Statele Unite, tot la un concert rock, materialele pirotehnice transformau in scrum clubul Station din Rhode Island. Bilantul: 100 de morti si 230 de raniti. Managerul formatiei, cel care a aprins artificiile, a pledat vinovat pentru ucidere din culpa.

Artificiile sau materialele pirotehnice au fost cauza celor mai multe incendii produse in cluburile de noapte. In Argentina au murit 194 de oameni, in Tailanda 66, iar in Rusia, la Perm, 156, dupa ce artificiile folosite la o petrecere au aprins tavanul si materialele textile cu care erau acoperiti peretii.

Numai in ultimii 15 ani, in cluburile de noapte din lume au murit peste 1140 de oameni, anunta Stirile TVR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: