Aici s-a ajuns, nemtii isi SCHIMBA stilul de viata. Carnaval ANULAT de frica imigrantilor

actualitate

Un carnaval programat a avea loc luna viitoare a fost anulat din cauza temerilor in ceea ce priveste posibilitatea unor atacuri similare cu cele din Koln, relateaza Express.

Autoritatile din orasul german Rheinberg au declarat ca au luat in calcul posibilitatea ca refugiati beti sa vina in oras si sa comita atacuri asupra femeilor. Politia din Koln se confrunta cu peste 500 de plangeri de agresiune sexuala si jaf, depuse de femei impotriva gastilor de imigranti.

Atacuri similare au mai avut loc, insa la scara mai mica, si in alte orase germane, printre care Hamburg si Bielefeld.

Rheinberg, asemeni celor mai multe orase germane, a primit o parte din cei peste un milion de imigranti carora li s-a permis accesul in tara in ultimul an. 300 din acestia sunt cazati in districtul Orsoy. Inca 200 sunt programati sa ajunga in urmatoarele doua saptamani, chiar inainte de inceperea sezonului carnavalurilor, pe 8 februarie, carnavaluri ce au loc in intreaga regiune Rhineland.

Oficialitatile orasului considera ca va aparea „un public problematic”, iar toti acesti oameni care vor participa la parada  „nu vor putea fi controlati indeaproape de catre politie si personalul de securitate”.

Orasul Dusseldorf, ce a trecut prin probleme similare celor din Koln timp de mai bine de un an, probleme cauzate de o banda de tineri nord-africani, nu va renunta la carnaval. Peste un milion de oameni ce vor participa la festivitatile care incep pe 8 februarie.

Autoritatile din Rheinberg au spus ca nu au avut destul timp la dispozitie pentru a crea un nou plan de securitate in urma celor intamplate in Koln.

„Suntem socati, deja am comandat multe din cele trebuincioase, ne va costa foarte mult. Am fi avut nevoie de jumatate de an pentru a implementa un nou plan de securitate”, a spus Paul van der Hold, presedintele comitetului de organizare.

Insa orasele Koln si Duesseldorf au fost foarte ferme, spunand ca spectacolul trebuie sa continue. Un purtator de cuvant al comitetului carnavalurilor din Duesseldorf a catalogat decizia luata de orasul Rheinberg ca fiind „ridicola”. „Vom sarbatori carnavalul asa cum am facut-o mereu”, a spus acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: