„Ajunge! Referendum pentru Justitie! Alegeri anticipate!”. Dacian Ciolos ii cheama pe romani la actiune

politica

Mesaj puternic din partea lui Dacian Ciolos. Fostul premier spune ca s-a ajuns prea departe si solicita demisia Guvernului Dancila, organizarea unui referendum pentru justitie si alegeri anticipate.

„Oamenii ies in strada pentru ca aceia care ar trebui sa-i pazeasca ii fura, aceia care ar trebui sa guverneze ii mint, aceia care ar trebui sa-i conduca ii abuzeaza. Puterea in Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

In Parlament nu mai exista dezbateri. Cine e de vina atunci ca dialogul democratic se muta in strada ? A cui e vina ca parlamentul a fost “privatizat” de un grup care-l foloseste impotriva societatii?

Atunci cand domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de aparat in justitie, se foloseste de institutii ale statului – de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnandu-le scopul, noi toti suntem in pericol.

Cand se ajunge in astfel de situatii, e clar ca avem nevoie de o reforma profunda a statului si a institutiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reforma in politica.

Ajunge! La ceea ce se intampla acum nu vad decat o solutie in trei pasi: Demisia Guvernului Dancila! Referendum pentru Justitie! Alegeri anticipate!”, a scris Ciolos pe Facebook.

Peste 4.000 de oameni au protestat, miercuri, timp de aproximativ cinci ore, in Piata Victoriei din Capitala fata de modificarea codurilor penale. In timpul protestelor, au avut loc altercatii intre manifestanti si jandarmi, opt persoane fiind ridicate de fortele de ordine si duse la Politie. Manifestatia a degenerat dupa ora 21.00, dupa ce mai multi protestatari au vrut sa se aseze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este inchis circulatiei rutiere, si au existat imbranceli intre protestatari si jandarmi.

Un alt protest a avut loc, miercuri, in Palatul Parlamentului fata de modificarea Codurilor penale, dar si in Parcul Izvor, unde deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a fost huiduit, a fost impins de unul dintre protestatari si a avut nevoie de protectia jandarmilor, care l-au escortat pana la metrou. Protestul a inceput in timp ce premierul Viorica Dancila prezenta in plenul Parlamentului pregatirile pentru preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene in 2019.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: