Creste numarul de agresiuni in scoli. Aproape 10.000 de cazuri de violenta intr-un an

news

In anul scolar 2021-2022 s-au inregistrat 9.741 de acte de violenta in scolile din Romania, cu doua mii de cazuri mai multe decat in anul scolar 2019 – 2020 cand au fost inregistrate 7.715 cazuri, potrivit unui raport al Ministerului Educatiei.

Situatia se refera la unitatile de invatamant din toata tara, de la clasele pregatitoare, a-XII-a. Este vorba despre atacuri la persoana, la securitatea unitatii scolare, la bunuri, dar si alte fapte de violenta.

Pe baza acestor cifre, ministerul Educatiei urmeaza sa faca recomandari inspectoratelor scolare.

Unele cazuri sunt semnalate mai tarziu. Un exemplu in acest sens este cazul de la Ploiesti, unde un elev de 12 ani a mers la scoala cu un pistol cu bile, iar scoala a anuntat politia dupa o luna de la incident, scrie G4Media.

In contextul cresterii cazurilor de bullying si violenta, a fost lansata recent aplicatia gratuita „Educatie fara bullying”, destinata elevilor, profesorilor si parintilor. Copiii si martorii pot sesiza cazurile de bullying si afla ce sa faca daca sunt abuzati.

Un raport World Vision realizat in perioada aprilie-mai 2022, arata ca 1 din 5 copii spune ca violenta este prezenta in scoala lui mult sau foarte mult.

In 2020 – 2021 au fost 2.218 de cazuri, insa in aceasta perioada elevii au facut si cursuri online.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: