news

Ajutorul de inmormantare 2020 a fost majorat – cat costa ultimul drum si ce trebuie sa stie familia indoliata (P)

In 2020 ajutorul de inmormantare oferit de stat este majorat. Cuantumul acesta nu ajunge insa pentru a acoperi integral cheltuielile aferente unei inmormantari. In 2020 ramanem un public fidel al inmormantarilor clasice, a inhumarilor in defavoarea tendintei moderne de incinerare. Costurile sunt mari, dar nu descurajeaza nicicum.

Inmormantarile in 2020

Conform bugetului asigurarilor sociale, anul 2020 aduce majorari si la capitolul ajutor de inmormantare. Vorbim despre legea nr. 6/2020 ce se aplica deja. Aceasta presupune suma de 5.429 de lei pentru asigurat sau pensionar, o crestere de 266 de lei fata de cuantumul acestui ajutor, asa cum a fost el oferit anul trecut. In cazul celor care cer decontarea pentru un membru al familiei asiguratului sau pensionarului suma este de 2.715 lei, cu 133 mai mult fata de anul trecut.

Aceste schimbari nu modifica insa capitolul de conditii de acordare. Cei in cauza pot solicita decontarea unor cheltuieli de inmormantare in termen de maximum 3 ani de la data decesului. Plata va fi realizata in numerar, direct la Casa de Pensii, agentia teritoriala in raza careia se afla defunctul, conform cu domiciliul acestuia. Termenul maxim de decontare este de 3 zile de la data depunerii actelor aferente.

Atentie! Atunci cand se solicita acest ajutor, trebuie facuta dovada decesului si a unor cheltuieli deja facute pentru evenimentul funerar. Vor fi asadar solicitate acte doveditoare pentru plata unor obiecte, accesorii funerare – sicriu, cruce etc.

In 2020, unele agentii de pompe funebre permit achitarea unor servicii cu talonul de pensie

Atunci cand intervine un eveniment de acest gen, disparitia subita a unei persoane este nu doar dureroasa, ci chiar amplificata de stresul financiar. Lucrurile trebuie decise imediat, privegherea este in medie de 3 zile, timp in care toate cerintele legate de cum se va desfasura ziua inmormantarii inseamna cheltuieli nenumarate.

Tinand cont de acest context, unele agentii de pompe funebre, cum este Adysim, permit achitarea serviciilor funerare pe baza ultimului talon de pensie. In oferta Adysim regasim pachete funerare ce pot fi achitate integral sau partial cu talonul de pensie. Acestea acopera nevoile de baza si imediate dupa deces si anume, dupa caz: constatare deces, preluare defunct, imbalsamare, sicriu si cruce, plus accesoriile aferente – lenjerie, capitonaj sicriu printre altele. Un pachet mai complex este cel premium, ce poate fi achitat cu talonul de pensie si o diferenta de 1000 de lei.

In orice caz, cu ajutorul de inmormantare decontat de la stat, familia indoliata poate achita cele necesare pentru a avea defunctul pus in sicriu, imbracat, pregatit pentru priveghere, adica si primele cheltuieli ce se impun.

Desigur ca preturile serviciilor funerare difera in functie de preferinte. Numai la gama de sicrie exista varietate ce include variante social, cele standard, gama economic si pana la cele de lux, premium, lucrate atent, cu detalii si ornamente delicate ce implica chiar si munca manuala. Altfel spus, exista varietate cat sa cuprinda toate tipurile de bugete.

Serviciile cumulate, mai avantajoase

Pentru cei care decid sa colaboreze cu o agentie de pompe funebre, serviciile specifice, cumulate, pot fi mai avantajoase. Pot fi aplicate si reduceri la pachetele funerare. E drept, depinde de ceea ce isi doreste fiecare familie. Adysim, spre exemplu, acopera cerintele pentru organizarea unei inmormantari sau a unei incinerari. Include si serviciul de transport, nu doar funerare, ci si pentru persoane, in ziua inmormantarii.

Adysim activeaza pe piata din Bucuresti si Ilfov. Serviciile sunt nonstop, asadar aparte de programul clasic poate fi contactat un agent in regim de urgenta. Preturile sunt echitabile, iar lista de servicii este suficient de vasta incat sa cuprinda ce este necesar pentru a stabili privegherea – sicrie, cruci, transport funerar, organizare de parastas, coroane si multe altele, mentiunile fiind facute in cadrul paginii oficiale, servicii-funerare-nonstop.ro.

La capitolul pachete de servicii funerare Adysim include si variante pentru cei a caror ruda a decedat intr-o institutie spitaliceasca si asadar va fi necesara preluarea in aceste conditii. Gama social este cea mai ieftina, in timp ce pachetele de lux sunt alegerea celor care se uita prea putin la bani cand vine vorba de a cinsti ultimele zile in lumea pamanteasca a unui om drag.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

8 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

8 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

8 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

9 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

9 ore ago