AKK, noul om forte din politica germana. Pesedistii din Romania o vor cataloga si pe aceasta dusman al tarii noastre

externe

Annegret Kramp-Karrenbauer a fost aleasa in functia de presedinte al Uniunii Crestin-Democrate (CDU, centru-dreapta) in locul cancelarului Angela Merkel, informeaza publicatia Die Welt. Annegret Kramp-Karrenbauer este supranumita AKK in presa si in politica din Germania.

Annegret Kramp-Karrenbauer a primit 517 voturi in cursul scrutinului desfasurat vineri cu ocazia congresului CDU, precizeaza Mediafax.

Friedrich Merz s-a clasat pe locul al doilea, cu 482 de voturi.

Pana acum, Annegret Kramp-Karrenbauer, in varsta de 56 de ani, era secretar general al partidului Uniunea Crestin-Democrata. In perioada 2011 – februarie 2018 a fost premier al landului Saarland.

Citeste si: PSD, un nou atac halucinant impotriva Germaniei: „Ne ataca pentru ca este german”

Angela Merkel a anuntat, la sfarsitul lunii octombrie, dupa o serie de esecuri electorale, ca nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei dupa finalul celui actual, in anul 2021. „In calitatea de cancelar, eu trebuie sa asum responsabilitatea pentru tot. Acest mandat de cancelar este ultimul meu mandat”, a declarat Angela Merkel. „Pentru restul legislaturii, sunt pregatita sa lucrez in continuare in calitatea de cancelar”, a explicat Merkel.

Angela Merkel a fost criticata dur in ultimii ani din cauza politicilor flexibile in materie de imigratie. Criticii sustin ca situatia a generat seria de rezultate slabe pentru partidul Uniunea Crestin-Democrata (CDU, centru-dreapta) in alegerile regionale. Angela Merkel a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat de presedinte al partidului CDU.

Angela Merkel a fost liderul formatiunii CDU din anul 2000 si detine postul de cancelar al Germaniei din anul 2005.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: