Al 13-lea general rus ucis in Ucraina. El se afla intr-un SU-25 care a fost doborat duminica in Luhansk. Subordonati: „Cerul ii ia pe cei mai buni, astazi te-a luat pe tine”

externe

Un general fortelor aeriene ruse a fost ucis in razboiul din Ucraina, anunta BBC Rusia.

Informatia despre faptul ca  generalul-maior al fortelor aeriene ruse  Kanamat Botashev a fost doborat a fost confirmata pentru BBC Rusia de trei dintre fostii sai subordonati.

Duminica, 22 mai, Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei a anuntat ca un avion de atac rusesc Sukhoi (SU-25) a fost doborat deasupra regiunii Luhansk si ca pilotul nu a avut timp sa se ejecteze.

Pe canalele rusesti Telegram au aparut in scurt timp informatii potrivit carora Botashev era pilotul. El devine comandantul de cel mai inalt rang al Fortelor Aeriene ruse care a murit in timpul razboiului.

BBC Rusia a precizat ca, pe baza unor surse deschise, Rusia a pierdut cel putin 31 de piloti militari in razboi.

„La revedere, comandante. Sunt putini oameni pe aceasta planeta care au trait in cer ca tine. Cerul ii ia pe cei mai buni, astazi te-a luat pe tine”, a fost mesajul de pe canalul Telegram Fighterbomber, care este un forum pentru pilotii militari rusi.

Nu se stie cum a ajuns generalul in retragere in varsta de 63 de ani sa piloteze un Su-25 in Ucraina, desi fosti subalterni au declarat pentru BBC ca „pur si simplu nu a putut sta deoparte”.

Exista rapoarte potrivit carora cel putin noua soldati rusi pensionati cu varste de peste 50 de ani au murit in Ucraina.

Botashev s-a nascut in 1959 in Karachay-Cherkessia si a absolvit Institutul superior de aviatie militara Yeysk, calificandu-se ca pilot de vanatoare-bombardament. A avansat de la locotenent la general.

Cu toate acestea, el a fost demis din armata in 2013, cand a fost acuzat ca a prabusit un avion de vanatoare Su-27 in apropiere de orasul Petrozavodsk, pe care nu avea permisiunea de a-l pilota.

A lucrat apoi ca vicepresedinte pentru aviatie al Societatii de Voluntariat pentru cooperare cu armata, aviatia si marina din regiunea Leningrad.

Numarul ofiterilor rusi de rang inalt care au fost ucisi pana acum in razboi a fost neobisnuit de mare. Surse ucrainene au declarat pe 12 mai ca au murit cel putin 12 generali.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: