Al doilea pacient cu Covid-19 care este transferat in strainatate. Un avion l-a transportat de la Sibiu in Germania

news

Al doilea pacient cu COVID-19, in stare grava, a fost transferat de pe Sectia ATI din Spitalul Militar de Urgenta din Sibiu, intr-un spital din Germania, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al spitalului, plt. maj. Iancu-Paul Pereanu.

„La solicitarea familiei, un pacient de sex masculin, internat in spitalul nostru, a fost transferat in strainatate”, a precizatĀ  plt. maj. Iancu-Paul Pereanu, purtator de cuvant al Spitalului Militar de Urgenta Sibiu.

Acest pacient a plecat de pe Aeroportul International din Sibiu in 18 noiembrie cu un charter privat, potrivit datelor oferite de aeroport.

„In cursul acestei saptamani am avut un singur zbor medical care a preluat un pasager, miercuri, 18.11.2020”, a precizat purtatorul de cuvant al Aeroportului International din Sibiu, Alexandra Pacurar.

Primul pacient cu COVID-19 transferat in strainatate de la Sibiu este un bolnav, tot in stare grava, care a plecat in 17 octombrie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, la un spital din Germania.

„Am avut o solicitare de transfer in strainatate. (Pacientul n.r.) a fost transferat in conditii de siguranta, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat vineriĀ  directorul medical al spitalului, doctorul Florin Grosu.

Potrivit sursei citate, si primul pacient a fost transferat la cererea familiei, pentru ca avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular „plaman artificial”.

Potrivit GCS, judetul Sibiu are o rata de infectare de 8,9 la mia de locuitori, situandu-se pe primul loc in tara.

Mai mult despre:

Comentarii: