Al doilea partid care anunta ca merge la consultarile de la Cotroceni. Tacere de moarte dinspre PSD

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, luni, la Parlament, ca va merge la consultarile de miercuri cu presedintele Klaus Iohannis, de la Cotroceni, pe tema legislatiei in domeniul Justitiei, subliniind ca PSD a adoptat Codul Penal si Codul de Procedura Penala pentru Dragnea, nu pentru romani.

„Vom merge cu un mesaj foarte clar. Credem ca este important sa existe un dialog cat mai strans intre presedinte si partide. Ne ingrijoreaza si pe noi, in egala masura, concluziile raportului Comisiei de la Venetia, pentru ca aici intelegem foarte bine de ce aici a existat aceasta graba din partea PSD. Se adopta coduri pentru Dragnea si nu pentru romani. Acest subiect trebuie discutat intr-o maniera cat mai transparenta”, a afirmat Eugen Tomac, luni, la Parlament, citat de Mediafax.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a trimis, luni, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita miercuri, la consultari, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei din domeniul justitiei.

PNL a confirmat participarea la consultarile de la Cotroceni, a anuntat presedintele formatiuni, Ludovic Orban.

Discutiile de la Palatul Cotriceni vin in contextul avizului Comisiei de la Venetia si a criticilor aduse de aceasta institutie cu privire la OUG privind legile justitiei si Codurile Penale.

De altfel, presedintele Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: