Al doilea val de infectari ar putea fi mai grav decat primul. Alexandru Rafila anunta cand vine al doilea val

news

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, miercuri, la Digi24, ca al doilea val al epidemiei se va face simtit in Romania in toamna, la inceputul sezonului rece. Directorul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) avertizeaza ca un al doilea val de infectari ar putea fi mai grav decat primul.

„Exista posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul tarii noastre iarna viitoare sa fie in realitate mai dificila decat cea pe care tocmai am traversat-o”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, intr-un interviu pentru cotidianul The Washington Post.

Pe masura ce valul curent de imbolnaviri continua sa se reduca, asa cum o arata scaderea recenta a ratelor de spitalizare impreuna cu alti indicatori, autoritatile trebuie sa se pregateasca pentru o posibila recrudescenta in lunile care vor urma.

„Vom avea epidemia de gripa si pe cea de coronavirus concomitent”, a spus acesta, iar asocierea celor doua va pune si mai multa presiune pe sistemul de sanatate decat primul val de imbolnaviri.

Robert Redfield si alte autoritati din domeniul sanitar au sustinut implementarea unor masuri drastice de izolare la domiciliu si inchiderea a numeroase activitati comerciale pe teritoriul tarii pentru a combate transmiterea virusului. In acelasi timp, restrictiile au avut efecte negative asupra comertului din Statele Unite, unde cel putin 22 de milioane de persoane au ramas fara un loc de munca in ultimele patru saptamani.

Chiar daca restrictiile vor fi ridicate gradual, Robert Redfield a subliniat importanta continuarii practicarii distantarii sociale.

In acelasi timp, a mai spus oficialul american, autoritatile din domeniul sanatatii publice trebuie sa implementeze pe scara larga un sistem de testare pentru identificarea persoanelor infectate si identificarea interactiunilor apropiate ale acestora prin localizarea persoanelor cu care au intrat in contact.

Pana in prezent, in Statele Unite, aproape 810.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, in aceasta tara inregistrandu-se peste 45.000 de decese.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: