Al treilea schimb de prizonieri intre Ucraina si Rusia: 116 militari ucraineni s-au intors acasa

externe

Peste 100 de ucraineni au fost eliberati intr-un schimb de prizonieri cu Rusia, au declarat sambata oficiali din ambele tari, potrivit New York Post.

Consilierul prezidential ucrainean Andrii Yermak a declarat ca 116 prizonieri – inclusiv militari din Mariupol, luptatori de gherila din regiunea Herson si lunetisti capturati in timpul bataliei pentru Bakhmut au fost eliberati. Oficialii rusi au spus ca au primit 63 de militari.

Ministerul ucrainean al apararii a declarat ca dintre cei 116 de prizonieri eliberati, 87 erau militari in armata ucraineana, opt militari in cadrul Fortelor Teritoriale de Aparare, sase politisti, cinci politisti de frontiera, doi marinari si un reprezentant al Serviciului de Urgenta.

Schimbul a inclus si cadavrele a doi voluntari britanici — Chris Parry, 28 de ani si Andrew Bagshaw, 47 de ani — ale caror familii au spus ca au fost ucisi in estul Ucrainei in ianuarie, dupa ce masina lor a fost lovita de un obuz de artilerie in timp ce incercau sa ajute o femeie in varsta, potrivit BBC. Nu se stie, insa, cand vor fi date trupurile lui Parry si Bagshaw ambasadei britanice pentru a fi duse acasa.

Oficialii rusi ai apararii au anuntat ca zeci de militari s-au intors acasa in urma schimbului, care a inclus si prizonieri dintr-o „categorie speciala” a caror eliberare a trebuit mediata de Emiratele Arabe Unite, desi anuntul nu includea detalii suplimentare despre captivi.

Acesta este al treilea schimb de prizonieri dintre Rusia si Ucraina de la invazia de anul trecut. 144 de soldati ucraineni au fost eliberati in iunie si cel putin 108 in octombrie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: