ALDE a ajuns oficial in tomberonul istoriei. Tariceanu a stins lumina, a demisionat din ALDE

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a demisionat din formatiune intrucat, in contextul fuziunii aprobate cu Pro Romania, va candida pe lista acestui partid. „Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calitatii de membru de partid PRO Romania”, au transmis reprezentantii ALDE, precizand ca aceasta obligatie le revine tuturor membrilor ALDE care urmeaza sa candideze la alegerile parlamentare.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare in data de 6 decembrie prevad ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a doua partide obliga ALDE si PRO Romania sa candideze pe o lista comuna, iar hotararea Delegatiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO Romania implica obligatia tuturor candidatilor la alegerile parlamentare sa candideze pe lista PRO Romania. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calitatii de membru de partid PRO Romania”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de ALDE, luni seara.

Conform sursei citate, aceasta obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmeaza sa candideze la alegerile parlamentare si il vizeaza inclusiv pe presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Conducerea ALDE a decis, in 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune intre ALDE si PRO Romania.

Decizia ALDE de a fuziona cu Pro Romania va fi validata la Congresul extraordinar care va avea loc in 8 noiembrie.

Mai mult despre:

Comentarii: