ALDE a decis, va deschide lista la europarlamentare cu un personaj sinistru. E bine, va obtine un scor rusinos

politica

Vicepresedintele ALDE Andrei Gerea a declarat, luni pentru Mediafax, ca partidul nu a stabilit inca un calendar pentru depunerea candidaturilor la europarlamentarele din mai 2019, insa este posibil ca eurodeputatul Norica Nicolai sa deschida lista formatiunii pentru alegeri.

Intrebat luni daca ALDE a pregatit un calendar pentru europarlamentare sau daca are termen pentru depunerea candidaturilor, vicepresedintele ALDE, Andrei Gerea a raspuns: „Nu, inca nu ne-am apucat de asta. Probabil ca si noi la sedintele acestea de sesiune parlamentara pe care le avem cu toate forurile de conducere, cu grupurile parlamentare, o sa incercam sa schitam un calendar. Inca nu avem nimic conturat, pentru ca noi inca suntem in proces de organizare in teritoriu, inca se mai fac filiale. Criteriile sunt destul de simple, din punctul meu de vedere – activitate, notorietate, europarlamentari in functie, adica doamna Norica Nicolai probabil ca o sa deschida lista. Vom vedea”.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, vineri la Parlament, ca partidul se va focusa in urmatoarea perioada pe alegerile europarlamentare, intrebat fiind daca va discuta cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru alegerea unui candidat unic PSD-ALDE la prezidentialele din 2019.

„Cred ca este mai degraba o interpretare a dumneavoastra a unei declaratii facute de domnul Dragnea si nicidecum nu am avut discutii cu o candidatura la prezidentiale pentru viitor. Aceasta discutie va avea loc, dar e prea devreme. Mai avem mai mult de un an pana la alegeri si consideram ca aceasta discutie nu trebuie sa aiba loc. Sigur, in prealabil trebuie sa facem o analiza, trebuie sa facem sondaje, studii pentru a gasi cea mai buna solutie. Cred ca la noi subiectul legat de europarlamentar este unul important. Vreau sa vad care sunt temele cu care, cel putin noi, ceilalti nu ma intereseaza, dar in partid accentul il vom pune pe selectia temelor cu care vom merge in campania pentru europarlamentare”, a afirmat, vineri, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: