„ALDE va disparea, PSD va intra in opozitie pentru multi, multi ani”. Fost consilier prezidential despre urmatoarele alegeri

analize

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, este convins ca, dupa urmatoarele alegeri parlamentare, PSD va intra in opozitie pentru o perioada foarte lunga, „multi, multi ani”, in timp ce ALDE va disparea cu totul. El anunta ca sunt necesare trei masuri pentru ca situatii aberante si foarte periculoase, cum sunt cele de astazi, sa nu se mai repete.

„E inimaginabila, intr-o tara civilizata, situatia de-acum cu un infractor turbat (el insusi interfata unui clan mafiot transpartinic) care tine de sfori o analfabeta grea de cap in functia de premier”, arata Lazaroiu pe Facebook.

Postarea integrala:

„Daca n-apuca astia sa distruga tot pana atunci, cred ca e nevoie de niste masuri radicale dupa viitoarele alegeri.

Am totusi credinta ca PSD si ALDE vor ramane in Opozitie multi, multi ani dupa 2020. ALDE probabil nici nu va mai exista ca partid.

Dar e nevoie de cel putin trei masuri.

1. Clarificarea mecanismului de numire/investire a premierului. Noi ne-am obisnuit ca broasca la fiert, dar e inimaginabila, intr-o tara civilizata, situatia de-acum cu un infractor turbat (el insusi interfata unui clan mafiot transpartinic) care tine de sfori o analfabeta grea de cap in functia de premier. Presedintele ales prin vot direct trebuie sa aiba rol de cenzor in ce priveste persoana nominalizata, altfel orice interlop poate lua functia si, daca nu el, atunci vreun ocupant al camarutei majordomului. E nevoie de garantii constitutionale explicite chiar si pentru situatia unui partid castigator cu 50%.

2. Numirea judecatorilor la CCR trebuie si ea revizuita. Ei trebuie sa fie cu adevarat judecatori cu experienta din corpul magistratilor, nu politruci, nu functionarasi, nu juristi de CAP, plantati acolo de interese politicianiste conectate la aspiratiile mediilor infractionale. O modalitate de numire neutra, dar care sa impuna criterii profesionale dure, se va gasi, alta decat cooperativa mafiotizata de acum. La fel pentru Avocatul Poporului.

3. Nu in ultimul rand, taierea pensiilor speciale si a imunitatilor de tot felul pentru acesti inalti slujbasi ai statului. Pentru ca tot ce fac ei acum fara rusine fac si pentru ca se simt impunisabili si asigurati din punct de vedere material. Daca ocupi o functie asa de inalta si-ti patezi onoarea (ca Ciorbea si Dorneanu), macar sa stii ca dupa terminarea mandatului te intorci la munca si trebuie sa dai iar ochii cu colegii tai.

Eu n-o sa votez decat un partid cu o agenda atat de ‘radicala’, care nici macar radicala nu e, doar pare asa celor care s-au obisnuit cu raul si samavolniciile din institutii”, a scris Sebastian Lazaroiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: