„ALDE sunt partasi, ciraci, complici la porcariile pe care PSD le face Romaniei”. Opozitia pregateste motiunea de cenzura, nu se mai oboseste sa vorbeasca si cu Tariceanu

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a sustinut luni, intr-o conferinta de presa, ca discuta cu PNL care este momentul oportun pentru depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, afirmand ca suspendarea platilor la Pilonul II de pensii ar putea fi „exact temeiul care sa justifice o motiune de cenzura”.

“Motiunea de cenzura foarte probabil se va intampla in aceasta legislatura (sesiune parlamentara – n.r.). Discutam cu colegii din PNL care va fi cel mai bun moment oportun pentru demararea ei. O astel de initiativa (suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii – n.r.) ar putea sa fie exact temeiul care sa justifice o motiune de cenzura”, a explicat Dan Barna.

Intrebat daca este de parere ca si celelalte partide din opozitie vor sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului, liderul USR a replicat: “Ma indoiesc ca partidele din opozitie au o pozitie diferita fata de aceasta chestiune, pentru ca vorbim despre a fura banii de pensii ai cetatenilor. Nu e o chestiune de viziune economica sau de perceptie individuala a unui dezacord al doamnei prim-ministru. Vorbim foarte clar despre furtul banilor de pensii ai cetatenilor Romaniei”.

In conditiile in care Pilonul II de pensii a fost infiintat de Guvernul Tariceanu, Dan Barna a spus ca, avand in vedere faptul ca ALDE este “partas la porcariile PSD”, nu are asteptari de la ei in ceea ce priveste sustinerea unei motiuni de cenzura.

„Consecventa ALDE de a fi partasi, ciraci, complici la porcariile pe care PSD le face Romaniei ma face sa cred ca nu avem ce asteptari sa avem de la acest partid in mometul de fata (…) Din 2016, cu o exceptie nesemnificativa, ALDE a fost solidar in bloc cu Liviu Dragnea si cu PSD”, a mai spus el.

Guvernul vrea sa suspende plata contributiilor pentru pensiile administrate privat – Pilonul II – in perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat in programul legislativ al Guvernului Romaniei pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizeaza suspendarea platii contributiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, in perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP), dar aceasta nu va fi pusa in aplicare, a sustinut, duminica, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. In plus, ea a spus ca legea pensiilor va fi pusa in dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil in luna iulie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: