ALDE reactioneaza cu furie si anunta ca Guvernul nu va respecta decizia CCR, daca Iohannis va avea castig de cauza in urma sesizarii de azi

politica

Ministerul Culturii si Identitatii Nationale va achizitiona Vila Florica de la Stefanesti in viitorul apropiat, indiferent de decizia pe care o va lua Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in urma sesizarii formulate de presedintele Klaus Iohannis, considera Andrei Gerea, deputat ALDE de Arges.

„Vicepresedintele ALDE a mai subliniat ca, din fericire, indiferent ce decizie va emite Curtea Constitutionala, Domeniul Florica va fi achizitionat de stat prin Ministerul Culturii care, intre timp, cu acceptul guvernului PSD-ALDE, si-a anuntat exercitarea dreptului de preemtiune si a si ajuns la un acord cu mostenitorii de drept. Ministerul si mostenitorii au cazut de acord ca luna aceasta urmeaza sa se incheie si achizitionarea, contra sumei de 1.8 milioane de euro”, se arata intr-un comunicat transmis de ALDE Arges.

Andrei Gerea il acuza pe presedintele Iohannis ca a atacat la CCR o lege, votata inclusiv de parlamentarii PNL si USR, prin care se salveaza un bun de patrimoniu national, in contextul aniversarii unui secol de la Marea Unire.

„Dl. Iohannis, se vede treaba, nu stie si nu da doi bani pe istoria adevaratului PNL! Tot asa cum nici cei din PDL care au pus mana pe acest partid nu dau doi bani pe istoria adevaratului PNL. Este o dovada clara ca cei care au pus mana pe PNL au facut-o nu de dragul istoriei, ci pentru a avea o eticheta, iar dl. Iohannis face parte dintre ei”, a mai afirmat Andrei Gerea, potrivit comunicatului, citat de Agerpres.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a trimis joi Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind achizitionarea imobilului Ansamblul conacului Bratianu — Florica (‘Vila Florica’), situat in localitatea Stefanesti, judetul Arges, de catre Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

Legea supusa controlului de constitutionalitate are ca obiect de reglementare achizitionarea de catre Ministerul Culturii si Identitatii Nationale a Ansamblului conacului Bratianu — Florica (‘Vila Florica’), situat in localitatea Stefanesti, judetul Arges, in care functioneaza Centrul de Cultura „Bratianu”, cu fonduri de la bugetul de stat. Ministerul este autorizat sa realizeze procedura de achizitie, conform legislatiei in vigoare. Totodata, se prevede ca Centrul de Cultura „Bratianu” isi va continua activitatea in acest imobil, sub autoritatea CJ Arges.

Potrivit sesizarii, ignorand normele de tehnica legislativa, se poate trece la o limitare a dreptului de proprietate, si, din perspectiva diametral opusa, legea apare ca avand un vadit caracter discriminatoriu cu afectarea art. 4 alin. (2) si art. 16 alin. (1) din Constitutie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: