ALDE se bucura ca si protestatarii francezi au fost batuti de fortele de ordine: „Ce au de zis acum cei din opozitie?”

politica

Vicepresedintele ALDE Andrei Gerea afirma, dupa interventia fortelor de ordine la protestele din Franta, ca in luna august, deontologii si analistii propagandei acuzau interventia jandarmilor din Bucuresti, spunand ca nicaieri in lume nu se intervine cu gaze lacrimogene si intreaba ce au de zis acum cei din opozitie, „marii deontologi care acuzau jandarmii romani”, daca vor face sesizari la ONU sau vor merge sa ceara o rezolutie impotriva Frantei.

„In luna august, deontologii si analistii propagandei acuzau interventia jandarmilor din Bucuresti, spunand ca nicaieri in lume nu se intervine cu gaze lacrimogene si forta impotriva unor manifestanti care spuneau ca sunt pasnici. Politicienii opozitiei, in frunte cu USR si PNL, acuzau institutia Jandarmeriei pentru modul in care si-a facut treaba. Populismul acestora a facut ca o actiune a jandarmilor sa fie prezentata in Europa ca fiind un atac nemotivat impotriva cetatenilor. Iata ca azi vedem cum actioneaza jandarmii francezi in cazul unei manifestatii mult mai mari decat cea de la Bucuresti. Ce au de zis acum cei din opozitie, marii deontologi care acuzau jandarmii romani? Vor face sesizari la ONU, vor merge sa ceara o rezolutie impotriva Frantei?”, a scris Gerea pe Facebook.

El a spus ca asteapta cu interes sa vada cum vor cere europarlamentarii PNL, care au votat impotriva Romaniei, precum si Dacian Ciolos si reprezentantii USR, demisia lui Emmanuel Macron si a guvernului francez dupa violentele de sambata.

„Astept ca Monica Macovei, Siegfried Muresan si ceilalti tradatori ai intereselor Romaniei, care au votat rezolutia impotriva tarii noastre, sa actioneze la fel si in cazul altor state. Sau ei sunt manati doar de interesele politice interne?”, conchide liderul ALDE.

Peste 400 de persoane au fost ranite, dintre care 14 grav, la protestele organizate incepand de sambata dimineata in Franta fata de cresterea taxelor si de scaderea puterii de cumparare.

Mai mult despre: ,


Comentarii: