ALDE, tomberon pentru penali. Inca un senator anunta ca trece la partidul lui Tariceanu. El a fost condamnat definitiv

politica

Senatorul PNL de Cluj Marius Petre Nicoara a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, ca se alatura echipei ALDE, acuzand faptul ca PNL de astazi nu mai este constructia politica de acum 28 de ani si fiind nemultumit de faptul ca nu ar sustine anumite proiecte. Plecarea lui Nicoara vine dupa ce in weekend senatorul Daniel Zamfir si-a anuntat si el trecerea la ALDE.

„In urma cu mai bine de 28 de ani, mai exact in prima luna a anului 1990, impreuna cu cativa oameni inimosi si curajosi am pornit refondarea, recladirea istoricului Partid National Liberal. Faceam acest lucru cu multa incredere in valorile liberale. Partidul pe care atunci l-am reconstruit, a carui viziune am urmat-o, se centra pe dezvoltare economica, sustinerea initiativei private, promovarea reformelor institutionale, progresul capitalului autohton, consolidarea democratiei. Toate acestea s-a vazut si au fost apreciate mai ales in perioada guvernarii liberale condusa de Calin Popescu-Tariceanu”, a precizat Marius Petre Nicoara, citat de Agerpres.

El se declara nemultumit de faptul ca PNL se opune noului Cod Administrativ, invocand totodata si faptul ca unele proiecte pentru Cluj nu sunt sprijinite.

„Din pacate, astazi liberalismul in forma construita si promovata in acea perioada nu se mai regaseste in actuala forma a Partidului National Liberal. Sunt multe situatii care ma determina sa constat, cu regret, ca PNL astazi nu mai este constructia pe care am pornit-o acum 28 de ani, am visat-o si intr-o buna masura am realizat-o. De exemplu: – faptul ca astazi PNL se opune noului Cod Administrativ; – faptul ca se incearca mutarea unui proiect important al judetului, mai exact mutarea Spitalului Regional de Urgenta din Comuna Floresti in alta parte, riscand astfel sa pierdem sute de milioane bani europeni; – faptul ca nu este sprijinit aeroportul si parcurile industriale; – faptul ca Partidul National Liberal nu mai este exponentul luptei pentru o justitie fara interferente exterioare si nu mai este un simbol al democratiei. Toate acestea m-au determinat sa ma alatur partidului condus de Calin Popescu-Tariceanu – ALDE -, unde exista multi alti liberali autentici care lupta pentru promovarea principiilor amintite”, a mai aratat senatorul.

El considera ca trecerea la ALDE nu reprezinta o tradare a PNL-ului.

„Asa cum aminteam, decizia mea de a ma alatura ALDE nu inseamna o tradare a adevaratului Partid National Liberal si nici o abandonare a principiilor si valorilor liberale. Am ales sa ma alatur vechilor mei colegi liberali alaturi de care am refacut PNL acum 28 de ani. Sunt convins ca alaturandu-ma ALDE, echipei de adevarati liberali din jurul lui Calin Popescu-Tariceanu, voi putea contribui cu experienta mea politico-administrativa la dezvoltarea Clujului si a Romaniei, asa cum am facut-o in trecut”, a adaugat acesta.

Marius Nicoara a fost condamnat definitiv in martie 2018 de Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce in 2014 s-a urcat baut la volan si a provocat un accident in urma caruia o persoana a fost ranita.

Instanta l-a obligat pe Nicoara ca, pe parcursul termenului de supraveghere, sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Asociatiei Filantropica Medical-Crestina Cluj-Napoca sau Primariei Municipiului Cluj – Napoca.

Mai mult despre: ,

Comentarii: