ALDE voteaza cot la cot cu PSD cand e vorba de penali. O noua solicitare DNA a fost respinsa in Senat

politica

Comisia juridica din Senat a votat, marti, in majoritate, impotriva ridicarii imunitatii parlamentare a social-democratului Florian Bodog, fost ministru al Sanatatii.

Au fost cinci voturi „impotriva”, doua „pentru” si doua abtineri.

Potrivit presedintelui comisiei, Robert Cazanciuc, raportul, care va fi unul nefavorabil, va fi depus zilele urmatoare, pentru a intra pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Biroului permanent.

„Asta inseamna ca plenul, ca de fiecare data, este suveran pe aceasta cerere de efectuare a urmaririi penale, dar in Comisia juridica nu a fost intrunit numarul de voturi pentru un raport favorabil. Titularul cererii de urmarire penala este plenul Senatului. Noi, in Comisia juridica, vom intocmi un raport in care vom explica solicitarea Parchetului, apararea formata de domnul senator si faptul ca in urma votului au fost intrunite doar doua voturi pentru efectuarea urmaririi penale. Raportul va fi depus zilele urmatoare, pentru a intra in urmatorul Birou permanent, care probabil va fi luni”, a spus Cazanciuc, citat de Agerpres.

El a precizat ca senatorul Bodog a fost audiat, asa cum se stabilise la ultima sedinta a Comisiei juridice.

„Conform celor stabilite la ultima sedinta a Comisiei juridice, astazi am procedat la audierea domnului senator Bodog, in cadrul cererii de efectuare a urmaririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere in care domnul Bodog si-a prezentat punctul de vedere, a raspuns la intrebarile mai multor senatori, am clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate si, la final, a fost supus votului. Au fost noua colegi prezenti, cinci voturi au fost ‘impotriva’, doua voturi ‘pentru’ si doua abtineri”, a explicat Robert Cazanciuc.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la inceputul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunitatii fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual, intr-un dosar legat de modul in care acesta a angajat o consiliera in perioada mandatului sau.

Potrivit DNA, „in perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul (care in prezent nu mai ocupa functia de ministru), desi cunostea ca persoana angajata in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu a luat masuri pentru sanctionarea disciplinara”.

Astfel, arata procurorii, consiliera ar fi obtinut drepturi salariale care nu i se cuveneau in cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul Ministerului Sanatatii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: