ALDE vrea suspendare, il acuza pe Iohannis de tradare de tara: „Reprezinta alte interese nationale si etnice decat ale poporului roman”

politica

Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, joi, intr-un interviu pentru Adevarul ca presedintele Iohannis ” pare reprezentantul altor interese nationale si etnice decat ale poporului roman”. El sustine ca „ca sunt intrunite elemente suspendarii”.

Intrebat despre decizia lui Iohannis de a amana pana dupa 1 Decembrie decizia privindu-i pe Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, Vosganian a lansat un atac delirant la adresa presedintelui.

„Este proverbiala aceasta tactica a lui Iohannis de a taragana deciziile, unele dintre ele au ajuns in zona ridicolului. De data asta nu e nimic de citit, poti sa intelegi dintr-o singura privire. Presedintele in ultima vreme face abuz de prerogativele sale constitutionale. Am vazut aceeasi tactica si cu numirea magistratilor. Este prima oara cand se pune in discutie apartenenta la fosta Securitate a unui candidat pentru un post de procuror. Presedintele rescrie Constitutia. Popularitate sa este in scadere.

Lui nu-i este teama de suspendare asa cum unui sofer nu-i este teama ca il va opri politia atunci cand conduce in panta. Nu putem opri masina numita Romania in panta, pentru ca intram in semestrul european, iar suspendarea presedintelui in semestrul european ar fi catastrofala pentru imaginea Romaniei. Noi respectam interesul national, iar Iohannis profita de aceasta situatie. Presedintele pare reprezentantul altor interese nationale si etnice decat ale poporului roman”, a spus Vosganian pentru Adevarul.

El a mentionat apoi ca „sunt intrunite elemente suspendarii” din functie a presedintelui tarii.

„Eu cred ca sunt intrunite elemente suspendarii. Problema se pune ce castigam si ce pierdem. Nu poti sa suspenzi presedintele gandindu-te ca toata procedura din Parlament va fi simultana cu semestrul european. Presedintele face parte din Consiliul European. Interesul national spune ca trebuie sa suportam capriciile presedintelui. Iohannis va trebui sa numeasca pana la urma noii ministri. A ales sa-si faca de cap la finele mandatului”, a mai spus Vosganian.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: