Iata cum pot fi organizate alegeri anticipate acum: „Este nevoie de doar 7 tradatori ai cauzei pungasilor”

politica

Europarlamentarul Cristian Preda explica simplu de ce este nevoie pentru a fi organizate alegeri anticipate cat mai curand. El spune ca este nevoie doar de sapte „tradatori” in Parlament ai PSD si ALDE care sa fie de acord cu aceasta procedura.

„Pentru a organiza alegeri anticipate, e nevoie de dizolvarea Parlamentului. Aceasta poate fi facuta pana pe 20 iunie. Dupa aceasta data e imposibil, cf. art.89 (3) din Constitutie, care interzice dizolvarea in ultimele 6 luni de mandat al presedintelui. Mandatul lui K. Iohannis ia sfarsit pe 21 decembrie.

Ca sa se ajunga la anticipate, e nevoie ca, mai intai, PNL, USR, PMP, UDMR, PRO Romania, grupul minoritatilor si independentii sa agreeze solutia alegerilor anticipate. Apoi se cuvine ca acest grup sa convinga 7 membri PSD si/sau ALDE sa abandoneze barca Dancila-Tariceanu. Un asemenea acord politic ar ingadui apoi demiterea guvernului si respingerea pur formala a doua propuneri de premier. Presedintele ar dizolva Camerele, apoi ne-ar chema la alegeri.

Cam asta e de facut. Acord inteligent negociat plus 7 tradatori ai cauzei pungasilor”, a explicat Cristian Preda pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, inainte de sedinta BPN al PSD ca „alegerile anticipate nu sunt o varianta”.

O propunere in acest sens a fost inaintata de catre presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. „Alegerile anticipate nu sunt o varianta”, a spus Dancila, inainte de sedinta BPN.

Intrebata despre ce urmeaza in continuare in PSD, Dancila a lansat un atac neasteptat la adresa lui Liviu Dragnea.

„Nu sunt adepta ca decizia sa se ia doar de presedintele partidului. Vom lua deciziile in cadrul conducerii partidului”, a spus Dancila.

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a solicitat, marti, inainte de BPN al PSD, organizarea de alegeri anticipate.

„Exista un grad de contestare din partea opozitiei. Exista si un vot popular, dar e greu de identificat daca a fost dat impotriva lui Liviu Dragnea sau a guvernarii. Cred ca trebuie sa mergem catre alegerile anticipate. Voi supune discutiei in cadrul CEX aceasta propunere, vom vedea ce spun cei din majoritate”, a declarat Buzatu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: