politica

Alegeri, azi. PSD n-a mai indraznit sa-si desemneze candidat in Moldova Noua. Pesedistii se ascund in spatele PER

Peste 9.000 de alegatori sunt asteptati la urne, duminica, in orasul Moldova Noua, judetul Caras-Severin, pentru alegerea primarului, dupa de Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor din 27 august. Mandatul edilului ales, Adrian Torma (Alianta PSD- PRO Romania), a fost invalidat. In cursa electorala s-au inscris doi candidati, Eugen Baleanu de la Partidul Verde si Ion Chisalita de la PNL. Autoritatea Electorala Permanenta anunta ca sectiile de votare s-au deschis fara incidente.

”Mentionam ca alegatorii isi vor putea exercita dreptul de vot astazi, 24 ianuarie 2021, intre orele 7:00 – 21:00, cu posibilitatea de prelungire a votarii pana cel mai tarziu la ora 23:59 pentru alegatorii care se afla la sediul sectiei de votare la ora 21:00, precum si pentru cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare”, a transmis AEP.

In cursa electorala s-au inscris doi candidati. Este vorba despre Eugen Baleanu din partea Partidului Verde si Ion Chisalita din partea Partidului National Liberal, informeaza news.ro.

Eugen Baleanu este om de afaceri, iar contracandidatul sau Ion Chisalita este silvicultor, iar in perioada 2008 – 2012 el a detinut functia de primar al orasului Moldova Noua.

Partidul Social Democrat, care castigase alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu candidatul Adrian Torma, nu mai are candidat de data aceasta, insa Adrian Torma a anuntat ca il va sustine pe Eugen Baleanu.

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD – PRO Romania, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne in 27 septembrie 2020, a fost declarata nula pentru ca Biroul Electoral de circumscriptie Moldova Noua i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO Romania, desi Tribunalul Caras-Severin a respins-o pentru ca nu avea semnatura liderilor locali ai celor doua partide, asa cum prevede legea. Tocmai Adrian Torma a uitat sa semneze documentele din dosarul de candidatura.

PNL Caras-Severin a depus o sesizare la BEC in care a reclamat ca Adrian Constantin Torma a candidat pentru functia de primar in mod ilegal, iar BEC a deciz anularea scrutinului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Iranul ameninta ca va anihila Israelul daca acesta lanseaza un atac major asupra sa

Un atac israelian asupra teritoriului iranian ar avea ca rezultat disparitia „regimului sionist”, a declarat…

4 ore ago

Israelul isi intensifica atacurile in Gaza si ordona noi evacuari in nord

Bombardamentele israeliene s-au intensificat in toata Gaza, marti, fiind unele dintre cele mai puternice din…

4 ore ago

Taiwanul a fost zguduit de peste 200 de replici, dar fara pagube majore: „Eliberare concentrata de energie”

Regiunea Hualien din estul Taiwanului, lovita de cutremur, a fost zguduit de peste 200 de…

5 ore ago