politica

Alegeri in doua tururi, cea mai eficienta metoda de distrugere a PSD. PSD reactioneaza violent

Perspectiva ca alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi de scrutin ii ingrozeste pe pesedisti. Partid al primarilor, acesta nu ar mai exista fara voturile locuitorilor din comunele tinute captive de primari PSD.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, lanseaza un atac violent impotruva lui Victor Ponta, care a anuntat ca formatiunea sa va sustine trecerea la votul in doua tururi pentru primar. Partidele de Opozitie, PNL si USR, au anuntat deja ca sustin un astfel de scrutin. Lui Fifor ii este groaza ca in turul doi se vor coaliza toate celelalte partide impotriva candidatilor PSD.

„Pro Romania, condus de Victor Ponta, isi arata masura de partid mic: vrea alegeri pentru primari in doua tururi.

Asta face un partid slab care stie ca nu are sanse sa castige un scor bun intr-un singur tur. Spera sa castige prin trocuri politice in turul al doilea.

Asa stie Victor Ponta sa faca politica, prin trocuri si aranjamente de culise. Argumentul principal pentru un singur tur este ca oamenii voteaza PENTRU, candidatul preferat, PENTRU proiectul cel mai convingator.

In turul al doilea, cei care nu-si vad candidatul calificat voteaza IMPOTRIVA unuia dintre cei doi finalisti. E un vot ‘ca sa moara si capra vecinului’. Romania nu trebuie sa se intoarca la aceasta mentalitate paguboasa”, a scris Fifor pe Facebook.

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat luni convocarea Comisiei speciale in materia legilor electorale in urmatoarele zile pentru a da raport de adoptare pe proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi. Ion considera ca exista vointa din partea majoritatii Comisiei pentru a aproba proiectul.

„In urma sedintei de azi a grupurilor parlamentare USR, am decis sa facem toate demersurile in vederea deblocarii lucrarilor Comisiei speciale in materia legilor electorale. Este foarte important ca in perioada urmatoare Camera Deputatilor sa dea un vot pe proiectul de lege referitor la alegerea primarilor in doua tururi. Acest proiect de lege este pe masa Comisiei inca din luna iunie. Comisia este prezidata de catre un membru ALDE. Le solicitam parlamentarilor ALDE si celor din Pro Romania penmtru a relua discutiile in aceasta comisie. PSD nu detine majoritate in comisie”, a declarat Stelian Ion, luni, la Parlament, citat de Mediafax.

Acesta a spus ca majoritatea membrilor din Comisie si-au exprimat intentia de a aproba proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi.

„Din partea USR exista vointa politica, colegii din PNL au declarat ca sustin proiectul de lege privind alegerea primarilor in 2 tururi. Cei de la PMP la fel. Exista si declaratii in sensul asta si de la ALDE si de la Pro Romania, ca atare nu vad niciun impediment pentru a se da un raport in zilele urmatoare pe proiectul de lege si pentru a ajunge la vot final in plenul Camerei Deputatilor”, a afirmat deputatul USR.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: mihai fifor

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

8 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

11 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

12 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

12 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

12 ore ago