externe

Alegeri in SUA. Democratii au castigat si functia de guvernator al statului Arizona

Democrata Katie Hobbs a invins-o pe republicana Kari Lake in cursa pentru postul de guvernator al statului american Arizona, potrivit BBC si CBS News.

Lake, sustinatoare a lui Donald Trump, a promovat teorii nefondate despre alegerile prezidentiale din 2020. Ea a spus ca va accepta rezultatele alegerilor de la jumatatea mandatului daca sunt „corecte, oneste si transparente”, dar nu s-a angajat sa le accepte, oricare ar fi fost acestea.

Insa, dupa aflarea rezultatelor, intr-o postare pe Twitter a scris ca „Locuitorii din Arizona recunosc o porcarie atunci cand o vad”.

La aproape o saptamana dupa alegeri, cursa pentru controlul Camerei Reprezentantilor ramane stransa.

Republicanii trebuie sa castige cel putin 218 de locuri pentru a revendica majoritatea in Camera Reprezentantilor, o perspectiva care a scazut brusc.

Republicanii au castigat in prezent 215 de locuri, in timp ce democratii au castigat 211, potrivit proiectiilor CBS News.

Administratia Biden se temea ca o pierdere a puterii in Congres va opri agenda presedintelui. Cu toate acestea, democratii si-au pastrat controlul asupra Senatului, iar pentru Camera cursa continua.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Bilant „glorios”: fostul ministru rus al Apararii, Serghei Soigu, este vinovat de moartea a peste 350.000 de oameni, inclusiv propriii sai soldati, sustine omologul sau britanic

Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii demis duminica de Vladimir Putin, este responsabil pentru "peste…

21 de minute ago

Celebrul actor Jerry Seinfeld, huiduit la ceremonia de absolvire a Universitatii Duke de catre studentii pro-palestinieni, pe motiv ca ar sustine Israelul

Cunoscutul actor de comedie Jerry Seinfeld a tinut duminica discursul de inaugurare la ceremonia de…

36 de minute ago

Actorul Steve Buscemi, lovit cu pumnul in fata in plina strada, la New York, de un individ care l-a atacat la intamplare

Actorul Steve Buscemi este intr-o stare buna de sanatate, dupa ce a fost lovit cu…

O oră ago