externe

Alegeri SUA: Democratii mentin controlul in Senat dupa o victorie cruciala in Nevada. Atentia se indreapta acum catre Georgia, unde are loc un al doilea tur de scrutin

Partidul Democrat a castigat sambata, locul care ii lipsea pentru a-si mentine controlul in Senat, o victorie decisiva pentru continuarea presedintiei lui Joe Biden, potrivit presei americane.

La patru zile dupa alegerile dezamagitoare de la jumatatea mandatului pentru republicani, senatoarea democrata Catherine Cortez Masto a fost declarata castigatoare in statul-cheie Nevada in fata lui Adam Laxalt, candidat sustinut de fostul presedinte american Donald Trump, potrivit estimarilor unor canale de televiziune americane.

Realegerea senatoarei democrate creste numarul de alesi democrati in Senat la 50 din 100, ceea ce permite partidului lui Joe Biden sa pastreze controlul asupra camerei superioare a Congresului.

Biden a sunat-o pe Catherine Cortez Masto pentru a o felicita si a vorbit, de asemenea, cu Chuck Schumer, liderul majoritatii democrate din Senat, a indicat Casa Alba. Presedintele a mentionat ca atentia se indreapta acum catre statul Georgia, unde un al doilea tur de scrutin din 6 decembrie va decide cu privire la obtinerea unui loc in Senat.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

2 minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

45 de minute ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

38 de minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

2 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

52 de minute ago