externe

Alegeri Turcia: Erdogan s-a intalnit cu candidatul la presedintie de pe locul 3

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a intalnit, vineri, cu candidatul la presedintie al Aliantei ATA, Sinan Ogan, potrivit Anadolu.

Intalnirea a avut loc la Palatul Dolmabahce din Istanbul si a durat aproximativ o ora.

Milioane de alegatori au mers duminica la vot pentru a alege urmatorul presedinte al tarii si pe cei 600 de membri ai parlamentului.

Prezenta la vot la alegeri a fost de 88,92%, prezenta cetatenilor turci din strainatate fiind de 52,69%, potrivit Ahmet Yener, seful Consiliului Suprem Electoral.

Primul tur de scrutin s-a incheiat fara ca niciun candidat sa depaseasca pragul necesar de 50%, dar presedintele in exercitiu, Recep Tayyip Erdogan, a preluat conducerea, a spus Yener, invocand rezultate neoficiale.

Erdogan a incheiat primul tur cu 49,51% din voturi, in timp ce Kemal Kilicdaroglu, liderul principalului partid de opozitie, Partidul Popular Republican (CHP), s-a clasat pe locul al doilea cu 44,88%, a spus Yener.

Sinan Ogan de la Alianta ATA (Ancestrala) a obtinut 5,17%, in timp ce Muharrem Ince, care s-a retras din cursa prezidentiala la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce buletinele de vot fusesera deja tiparite, a obtinut 0,44%.

Intrucat niciun candidat nu a reusit sa castige o majoritate totala la votul de duminica, un tur al doilea va avea loc pe 28 mai.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

31 de minute ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

O oră ago

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

3 ore ago

Presshub: Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia

Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia. Ministrul Justitiei a facut publice costurile vizitelor…

27 de minute ago