Alegeri in Ungaria, Orban incearca ca atraga Romania in lupta sa cu Bruxellesul: „UE este la Budapesta, la Praga si la Bucuresti. UE nu este la Bruxelles”

externe

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, duminica, dupa ce a votat in cadrul alegerilor parlamentare, ca va merge sa isi mobilizeze alegatorii. Acesta a subliniat ca va proteja in continuare interesele Ungariei, pentru ca isi iubeste tara si lupta pentru ea, spunand ca ”UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga si la Bucuresti”.

Dupa ce a votat intr-un district bogat din Budapesta impreuna cu sotia sa, Orban a declarat ca viitorul Ungariei este in joc in vot.

„De aici voi merge si voi lua parte la mobilizarea alegatorilor … Am votat pentru Fidesz si le cer tuturor sa participe la alegeri”, a spus Orban unui grup de jurnalisti.

Intrebat daca se lupta cu UE, a spus: „UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga si la Bucuresti”.

El a reiterat ca va sustine interesele Ungariei si a declarat ca Ungaria este un membru loial al organizatiilor internationale.

„Ne iubim tara si ne luptam pentru tara noastra”, a spus Orban.

Viktor Orban, cel mai vocal lider nationalist european, care este pe cale sa obtina cel de-al treilea mandat de premier, a promis vineri ca isi va proteja tara de ”rugina” migrantilor musulmani.

Dupa o campanie electorala in care s-a prezentat drept salvatorul culturii crestine ungare in fata imigrantilor musulmani ce vin in Europa, toate sondajele de opinie arata ca Fidesz va castiga detasat alegerile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: