Alegerile anticipate devin o certitudine. Dacian Ciolos: „Sa nu mai orbecaim cu carpeli. Din punct de vedere politic nu exista alternativa”

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, ii sugereaza prim-ministrului Ludovic Orban sa isi asume raspunderea in Parlament pe mai multe proiecte de lege de reforma, inclusiv pentru alegerea primarilor in doua tururi, iar in cazul in care executivul este demis prin motiune de cenzura, sa se mearga pe declansarea anticipatelor.

„Ce nu a mers e faptul ca acest guvern nu va reusi sa duca la bun sfarsit nicio reforma consistenta de care Romania are nevoie pentru ca nu exista o majoritate in parlament pentru acest lucru. Vedeti cat de dificil e sa vina cu orice proiect, cu orice initiativa de reforma, chiar si cu bugetul a trebuit sa mearga cu angajarea raspunderii pentru a se asigura ca acest buget nu e ciopartit si aruncat in aer cu masuri populiste si electoraliste. Asta se va intampla si in 2020 daca nu avem o majoritate consistenta. Acest guvern e unul de sacrificiu.

Eu am sugerat premierului Orban sa vina cu toate aceste propuneri de reforma pe care le are in vedere si le are si in programul de guvernare si pe care PNL le sustine legat de reasezarea unor institutii din justitie, legat de alegeri in doua tururi si mai sunt si alte proiecte, reforma PNDL, cu toate aceste lucruri ar trebui mers in Parlament si daca nu exista o sustinere ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea, se depune motiune si guvernul pica, atunci mergem la alegeri anticipate.

Sigur, aceste alegeri anticipate nu sunt foarte simplu de obtinut, dar din punct de vedere politic nu exista alternativa. Decat sa orbecaim cu carpeli, mai bine venim cu aceasta viziune pe care sper ca guvernul PNL o are si aceasta viziune sa fie pusa pe masa Parlamentului si daca Parlamentul nu e capabil sa sustina aceasta viziune, atunci mergem la alegeri”, a declarat Dacian Ciolos intr-o interventie telefonica la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: