externe

Alerta de securitate in SUA. Oficialii americani vorbesc despre o amenintare din partea Rusiei

Presedintele Comisiei de Informatii a Camerei Reprezentantilor, republicanul Mike Turner, a pus la dispozitia tuturor membrilor Congresului informatii despre o „amenintare grava la adresa securitatii nationale”, anunta CNN. Doua surse apropiate de aceasta chestiune si un oficial american au declarat pentru CNN ca amenintarea este legata de Rusia. Alte surse familiarizate cu subiectul au caracterizat informatiile ca fiind „foarte sensibile”.

Miercuri, Turner le-a trimis colegilor sai din Congres o scrisoare in care spunea ca problema urgenta este „cu privire la o capacitate militara straina destabilizatoare”.

I se cere presedintelui Joe Biden sa declasifice informatiile

Una dintre sursele care au vazut informatiile a confirmat ca „este, de fapt, o capacitate rusa extrem de ingrijoratoare si destabilizatoare” de care am fost informati recent. Turner a declarat in scrisoarea adresata colegilor ca in Comisia de Informatii a Camerei s-a votat pe 13 februarie pentru a pune anumite informatii la dispozitia parlamentarilor pentru a le putea parcurge de miercuri pana vineri.

Turner ii cere, de asemenea, presedintelui Joe Biden sa declasifice „toate informatiile referitoare la aceasta amenintare”.

Totodata, consilierul pentru securitate nationala, Jake Sullivan, a declarat ca a contactat personal pentru a stabili o intalnire pentru joi cu parlamentarii de top din comisiile de securitate nationala, asa-zisul „Grup al celor opt”, format din lideri ai celor doua partide din cele doua camere ale Congresului.

Este greu de stabilit in acest moment daca este vorba de actiuni militare sau dislocari de arme de distrugere in masa (nucleare, bacteriologice, chimice), transferul de tehnologie nucleara catre alte tari, precum Iranul sau Coreea de Nord, sau capabilitati de atac cibernetic, dar informatiile scapate catre presa vor forta Administratia Biden sa declasifice o parte din date pentru a le prezenta public, conform CNN.

(Foto: twitter.com/RepMikeTurner)

 

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

2 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

O oră ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

4 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

6 ore ago