Dragnea o forteaza pe Dancila sa adopte maine OUG de amnistie si gratiere. Tudorel Toader spala putina deja

politica

Surse oficiale, citate de g4media.ro, anunta ca liderul PSD, Liviu Dragnea,  forteaza ca OUG-ul pe amnistie si gratiere sa fie adoptat in sedinta de guvern de marti. Luni, Tudorel Toader si Viorica Dancila au avut o intalnire la Palatul Victoria.

Tudorel Toader a declarat la plecarea din sediul Ministerului de Justitie ca merge la guvern pentru o discutie cu premierul Viorica Dancila, dar a evitat sa spuna care este tema intalnirii si a evitat intrebarile insistente ale jurnalistilor referitoare la OUG-ul referitor la amnistie si gratiere.

Potrivit surselor citate, Tudorel Toader intentioneaza sa-i delege atributiile secretarului de stat, Mariana Mot, o apropiata a vicepremierului Paul Stanescu. Acesta din urma face parte din nucleul dur de sustinatori ai liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a facut presiuni, miercuri, in direct la Antena 3, asupra membrilor guvernului pentru a adopta codurile penale prin ordonante de urgenta.

„Decizia va fi la guvern, eu nu o sa impun nimic premierului. Fiecare are responsabilitati. Parlamentul a adoptat legile justitiei, codurile penale. Vom vedea cum se desfasoara lucrurile in continuare, ei vor sa intinda cat mai mult perioada, in speranta restauratiei. Vor sa rastoarne ordinea constitutionala si sa fure votul romanilor. Ce va face Guvernul, ce vor face partenerii din Coalitie, vom vedea. Eu astept, tot partidul asteapta sa faca ceea ce este de facut pentru ca obiectivele asumate de noi sa fie indeplinite”, a declarat Dragnea, miercuri seara, la „Sinteza zilei”.

El a sugerat ca sunt ministri care se opun planurilor sale, acestia fiind catalogati „lasi” si „fricosi”.

”Cine are curajul sa mearga cu mine sunt curajosi, cine nu, sunt lasi, fricosi. Eu sunt o tinta, nu e vorba despre mine, pentru ca eu o sa fiu dat la o parte. Le multumesc parlamentarilor pentru curaj. Le exprim respectul meu pentru ce au facut. Am reusit sa adoptam pana la finalul acestei sesiuni ce parea imposibil: Legile Justitiei si Codurile.

Daca si Guvernul va face la fel, si colegii din Coalitie vom castiga. Nu poti sa faci orice actiune politica gandidu-te cate procente fac astea. Putem avea costuri de imagine, dar la finalul mandatului toate lucrurile bune se vor vedea. Ce probleme sa avem: ne pot omori? Nu. De ce sa continuam asa cand putem schimba? Vrem o tara ca afara, dar nu vrem una total schimbata?

Putem face asta daca si membrii Guvernului au curaj, unii dintre ei, care ori au interese personale, ori sunt incapabili”, a spus Liviu Dragnea.

Comentarii: