ALERTA. Guvernul PSD nu se lasa. Miercuri va da ordonanta de urgenta privind dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu

news

Jurnalistul Dan Tapalaga anunta, citand surse politice, ca Guvernul Grindeanu va adopta miercuri o ordonanta de urgenta privind modificari ale legislatiei penale. Ordonanta va viza dezincriminarea mascata a abuzului si neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si desfiintarea de facto a institutiei denuntatorului.

„Modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, care vizeaza dezincriminarea mascata a abuzului si neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si desfiintarea de facto a institutiei denuntatorului se vor face prin ordonanta de urgenta si va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acestora, a fost eliminata conditia plangerii prealabile a institutiei pentru ca fapta de abuz in serviciu sa constituie infractiune si a mai scazut pragul prejudiciului, stabilit initial la 200 de mii de lei. Nu este clar daca a scazut sub 100.000 de lei, suma la care se ridica prejudiciul in dosarul lui Dragnea. Pe de alta parte, masura gratierii va fi propusa intr-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului”, a scris Tapalaga pe hotnews.ro.

Marti, la iesirea de la Curtea Suprema, unde a avut termen in procesul in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, Liviu Dragnea i-a transmis ministrului Justitiei sa se „inspire din experienta inaintasilor” in privinta modului in care vor fi promovate prooectele de gratiere si modificare a legilor penale.

„Eu l-as sfatui sa se inspire din experienta inaintasilor. Adica sa se inspire din experienta guvernarilor precedente. Daca e sa se dea prin ordonante sau sa se adopte proiect de lege, asta este problema lor. Dar e bine sa se uite la experienta inaintasilor. Daca s-a mai dat o gratire orin ordonanta poate sa dea, daca nu, nu stiu daca e bine

(…) Eu am vazut foarte mult scandal pe niste intentii. Am vazut si o dezbatere publica si eu zic sa asteptam sa vedem ce face guvernul, totusi”, le-a declarat Dragnea jurnalistilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: