Alerta! Impreuna cu Mazare a fugit inca un membru important al Gruparii Infractionale Dragnea. A pus un politist sa fotografieze documente DNA despre seful PSD

news

Surse judiciare citate de stiripesurse.ro, site pro-PSD, afirma ca impreuna cu Radu Mazare ar fi fugit in Madagascar si Valentin Preda, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Acesta a fost condamnat recent la 6 ani de inchisoare cu executare.

„Surse judiciare au precizat pentru STIRIPESURSE.RO ca Radu Mazare nu a plecat insa singur. Alaturi de Mazare se pare ca a fugit si fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor si fost consilier al lui Mazare, Valentin Preda”, sustine site-ul lui Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa.

Valentin Preda a fost acuzat de DNA de mai multe infractiuni, printre care si „divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului”. El l-a convins pe Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara al Directiei Nationale Anticoruptie, sa fotografieze o nota secreta emisa de Serviciul Roman de Informatii (SRI), care continea date despre Liviu Dragnea (PSD) si despre societatea Tel Drum.

Pentru aceste „servicii” fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor urma sa-l ajute pe Manolachi sa-si angajeze o ruda, in cadrul Serviciului Judetean Constanta- Arhivele Nationale si sa-l ajute sa obtina o functie de conducere in cadrul IPJ Constanta.

Potrivit rechizitoriului DNA, este vorba de un document clasificat secret de stat, emis de SRI, inregistrat sub nr. 0012176, din data de 25.01.2013, avand nivelul strict secret. Documentul era o completare a altor astfel de inscrisuri strict secrete. „In partea introductiva a notei se face referire la SC Tel Drum SA, entitate apropriata martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activitati frauduloase”, se arata in rechizitoriul DNA.

Manolachi a fost condamnat in mai 2017 la 8 ani de detentie, pentru divulgarea de informatii secrete din anchete.

Valentin Preda a fost promovat de Mazare in Guvernul Ponta.

In ianuarie 2018, Preda ar fi trebuit sa primeasca sentinta definitiva in procesul in care deja a fost condamnat la 6 ani cu executare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: