Alerta in Mafie, Barna anunta ca Vlad Voiculescu ar putea deveni consilier al noului ministru al Sanatatii: „A fost victima unui linsaj mediatic al televiziunilor de casa”

politica

Vicepremierul Dan Barna afirma ca noul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, va decide daca predecesorul sau, Vlad Voiculescu, va ocupa o functie in ministerul din fruntea caruia a fost revocat de catre premierul Florin Citu. Barna sustine ca, „in esenta”, lui Voiculescu i s-a reprosat modul in care a comunicat, Barna aratandu-se convins ca Voiculescu este „un om politic important” care „va fi prezent o lunga perioada de timp in politica din Romania”.

Intrebat, intr-o emisiune televizata, daca Vlad Voiculescu va ocupa din nou o functie in Ministerul Sanatatii, vicepremierul Dan Barna a raspuns ca decizia in acest sens apartine noului ministru.

„Asta va decide actualul ministru al Sanatatii. De astazi vorbim de mandatul Ioana Mihaila la Ministerul Sanatatii, este decizia ei cum isi va construi echipa de consilieri. Este decizia ministrului Sanatatii, exact cum este decizia tuturor ministrilor din acest cabinet din toate cele trei partide sa-si construiasca echipa si sa-si defineasca consilierii si oamenii pe care se bazeaza.

Vlad Voiculescu ramane in continuare un om important pentru USR PLUS, o resursa si un om politic important care, sunt convins, dupa acest episod pe termen lung va fi un politician care va fi prezent o lunga perioada de timp in politica din Romania”, a declarat Dan Barna, miercuri seara, la TVR, citat de news.ro.

Intrebat daca ii este clar ce anume i s-a reprosat fostului ministru al Sanatatii, Barna a explicat ca, „in esenta”, reprosurile la adresa lui Voiculescu au fost legate de modul in care acesta a comunicat.

„In esenta, ceea ce i s-a reprosat a fost o neperformanta in zona de comunicare pentru ca alte elemente concrete nu am vazut sa fie prezentate in toata aceasta perioada. (..) Presiunea a fost foarte mare, evident ca unele aspecte din comunicare nu au fost poate cele mai fericite, dar dincolo de asta, pozitia noastra a fost ca Vlad Voiculescu a facut ceea ce trebuia sa faca in perioada in care a fost ministru”, a afirmat Barna.

”Ceea ce a vazut toata Romania a fost ca Vlad Voiculescu a fost victima unui linsaj mediatic in ultima vreme, la televiziunile numite ‘de casa’. In momentul in care devii tinta intr-o campanie de linsaj orice gest este criticat. Premierul si el a fost sub aceasta presiune. Modalitatea in care s-a intamplat acest lucru a generat situatia delicata. Traim intr-o tara in care din pacate media si Facebook fac agenda publica. Modalitatea prin care functioneaza societatea s-a schimbat”, a mai spus Barna.

El a aratat ca a fost „poate” si „vina” celor de la USR ca nu au stabilit din start un mecanism privind situatii de acest gen.

„Felul in care ideea unei demiteri a fost inteleasa si este inteleasa de USR-PLUS si de PNL si de premier s-a dovedit fundamental diferit si exact pentru asta a trebuit sa stam doua zile ca sa clarificam ca, in opinia noastra, demiterea unui ministru trebuie facuta prin dialog cu partidul care l-a promovat in pozitia respectiva, prin discutarea unor elemente foarte clare de evaluare si unor criterii obiective in baza carora i se reproseaza unui ministru lipsa de performanta, fata de variata in care s-au intamplat lucrurile, cu o demitere unilaterala si necomunicata, cea care a si generat situatia respectiva”, a mai afirmat liderul USR-PLUS.

Intrebat cum ar descrie intreaga situatie legata de demiterea lui Vlad Voiculescu din functia de ministru al Sanatatii, Dan Barna a raspuns ca ar descrie situatia drept „un exercitiu neinspirat de manifestare a rolurilor in cadrul unei coalitii”.

El a adaugat ca a fost „un moment de nedreptate pentru USR-PLUS ceea ce s-a intamplat”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: