ALERTA: ISIS si-a dublat numarul luptatorilor de pe un front din afara Siriei. Ce planuri au SUA

externe

Grupul terorist Stat Islamic si-a dublat, in ultimul an, numarul de luptatori din Libia. Stirea a fost anuntata de Comandamentul SUA pentru Africa.

Generalul american David Rodriguez, seful in exercitiu al organismului sus-numit, a declarat recent ca militantii ISIS din Libia numara intre 4.000-6.000 de persoane.

Generalul a adaugat ca, atunci cand un guvern de uniune nationala va fi implementat in tara, SUA vor impulsiona implicarea militara impotriva grupului ISIS prezent in Libia. Americanii au in vedere si eventuale atacuri aeriene, scrie Euronews.

„Eventualele atacuri vor fi conduse de liderii libienilor si vor fi in functie de cum vor dori sa fie ajutati de comunitatea internationala”, a declarat generalul.

Fayez Al Sarraj, potential viitor premier al Libiei, a sosit in Tripoli saptamana trecuta, in incercarea de a aduce factiunile aflate in conflict la masa negocierilor.

Guvernul islamist rival de la Tripoli a demisionat pentru a permite unui guvern de uniune nationala, sprijinit de Sarraj, sa puna capat fragmentarii societatii libiene care a permis ISIS sa se dezvolte in tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: