externe

Alerta maxima in Ucraina. Un nou val de atacuri ar putea veni din Belarus in curand

Belarus a anuntat ca va organiza exercitii militare in apropierea granitei cu Ucraina in luna iunie. Anuntul Minskului a pus autoritatile ucrainene in alerta maxima cu privire la posibilitatea unui nou val de atacuri.

Exercitiile militare din Belarus sunt programate sa inceapa pe 22 iunie. Rusia nu a precizat daca va lua parte la exercitii, relateaza Euronews, potrivit News.ro.

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a ordonat crearea unei noi unitati de comanda in sudul tarii.

Oficial, fortele belaruse nu s-au alaturat asa-numitei ”operatiuni militare” a Rusiei in Ucraina, insa Guvernul belarus a permis ca teritoriul sa fie folosit de trupele ruse cu scopul de a incepe invazia pe 24 februarie si in saptamanile care au urmat.

Thibaut Bettini, un voluntar belgian care ajuta autoritatile locale sa restabileasca distributia apei in nordul Ucrainei, a declarat pentru Euronews ca i s-a spus sa paraseasca regiunea saptamana trecuta.

”Am fost informat ca un posibil al doilea atac este iminent si ca, pentru siguranta mea, trebuie sa ma intorc acasa”, a declarat el.

Bettini a petrecut in total trei saptamani in nordul Ucrainei si a fost martor la distrugerea infrastructurii locale in conflict.

”Am vazut statii de pompare avariate, rezervoare de apa avariate, toate retelele de conducte avariate… Centrul orasului a fost mai mult sau mai putin crutat, dar suburbiile nu”, a continuat el.

El a precizat ca satul Kiinka, la aproximativ 20-30 de kilometri departare de Cernihiv, a fost complet sters de pe harta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Elicopterul in care se afla presedintele iranian Ebrahim Raisi a fost gasit complet ars – toti pasagerii sunt probabil decedati

Echipele de salvatori nu au detectat luni ''niciun semn'' de viata umana in elicopterul la…

14 minute ago

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

9 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

8 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

10 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

9 ore ago