Alerta pe o insula americana de teama rachetelor din Coreea de Nord – Insula trebuie evacuata in 14 minute

externe

Insula Guam are la dispozitie 14 minute pentru a activa sistemul de alerta si a lua masurile necesare de contracarare in cazul in care Republica Populara Democrata Coreeana (RPDC – Coreea de Nord) ar lansa un atac cu rachete asupra insulei din Pacific, a relatat joi Xinhua, citand Biroul de securitate interna din Guam (GHS).

Jenna Gaminde, purtatoare de cuvant a GNS, a declarat ca locuitorii ar fi instiintati imediat de sirenele sistemului de avertizare in caz de riscuri, desfasurate in zonele joase din intreaga insula, a relatat publicatia locala Pacific Daily News, ciatata de Agerpres.

Acest sistem de alerta, instalat din 2014, a fost conceput pentru orice tip de pericole, inclusiv tsunami, cutremure si inundatii.

„Biroul nostru va fi informat de catre armata si va utiliza toate mijloacele de comunicare in masa pentru a trimite mesajul catre public”, a declarat Gaminde, adaugand ca oamenii ar trebui sa urmareasca mass-media locale pentru a afla mai multe informatii de indata ce aud sirenele.

Potrivit ziarului citat, militarii desfasurati in insula continua exercitiile de antrenament pentru contracararea amenintarilor din partea Coreii de Nord, iar nivelul de alerta nu s-a modificat deocamdata.

Potrivit Missile Defense Advocacy Alliance (MDAA), o organizatie neguvernamentala consacrata obtinerii de sprijin public pentru sistemele antiracheta ale SUA, insula Guam este acoperita de un scut antiracheta dislocat permanent la baza aeriana Andersen, intre care sistemul THAAD si sistemul de radare AN/TPY-2.

Phenianul a anuntat saptamana aceasta ca planul sau pentru lansarea unui atac cu rachete intermediare inspre Guam va fi finalizat la mijlocul lunii august si ca declansarea sa va depinde de o hotarare a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Planul Coreii de Nord de a ataca Guam intervine dupa ce presedintele american Donald Trump declarase marti ca daca Phenianul continua sa ameninte SUA, el se va confrunta cu ‘foc si furie cum n-a mai vazut lumea’ pana acum.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: