ALERTA. Raport dur al Consiliului Europei privind actiunile guvernului Grindeanu-Dragnea impotriva justitiei: „Ne manifestam ingrijorarea”

politica

Organismul de lupta impotriva coruptiei al Consiliului Europei, GRECO (Group of States against Corruption), si-a exprimat, marti, ingrijorarea fata de felul in care in Romania se folosesc proceduri expeditive (ordonante de urgenta) pentru a schimba legislatia.

Raportul GRECO noteaza „preocuparea in legatura cu folosirea ordonantelor de urgenta pentru modificarea legislatiei din Romania, fara a se urmari procedurile parlamentare. GRECO a urmarit indeaproape recentele dezvoltari din Romania privind amendamentele (mai apoi retrase) la legislatia penala in raport cu obligatiile tarii ca parte a Conventiei penale impotriva coruptiei. Estimeaza ca initiativele de asemenea dimensiune ar trebui sa fie examinate si analizate cu atentie de catre parlament. Alerteaza autoritatile asupra necesitatii ca, in initiativele viitoare, sa se preocupe sa indeplineasca angajamentele Romaniei privind incriminarea, aceasta pentru a lupta impotriva coruptiei si de a lua in considerare recomandarile sale pertinente”, se arata in raportul publicat pe site-ul Consiliului Europei.

Raportul evalueaza progresul facut de Romania in inplementarea recomandarilor anterioare ale GRECO privind incriminarea coruptiei si transparenta finantarii partidelor.

GRECO conchide ca Romania a implementat satisfacator 15 din cele 20 de recomandari din primul raport de evaluare, adoptat in 2010. DOua recomandari nu au fost implementate si trei au fost partial implementate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: