ALERTA. Statele Unite isi intaresc prezenta MILITARA in Romania. Ce tip de armament va fi dislocat in curand in tara noastra

news

Mutare strategica importanta facuta de armata americana, anunta Digi24. Statele Unite muta o intreaga brigada de aviatie in Germania, este vorba de brigada a 10-a. Aparatele de zbor care apartin acestei brigazi vor ajunge pentru exercitii in Romania, Lituania si Polonia, insa unele elicoptere vor ramane definitiv in tara noastra.

Ministerului Apararii Nationale a transmis, pentru Digi24:„Partenerul american, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucuresti (ODC), ne-a confirmat faptul ca Brigada a 10-a Aviatie va fi dislocata in Germania si va desfasura exercitii in regiunea Marii Negre si in sprijinul operatiunii „Atlantic Resolve”. De asemenea, elemente ale Brigazii a 10-a vor fi dislocate si pe teritoriul Romaniei”.

Potrivit unor informatii neconfirmate de Ministerul Apararii Nationale, brigada are in componenta 60 de aeronave printre care elicoptere Chinooks, elicoptere BlackHawks si elicoptere medicale. Acestea vor fi aduse in baza de la Mihail Kogalniceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: