Alessandra Stoicescu: „Evacuarea este un abuz, numai cei BATUTI IN CAP nu inteleg”

actualitate

Realizatoarea emisiunii „100 de minute” de la Antena 3, Alessandra Stoicescu, a declarat, marti, ca „numai cei batuti in cap nu inteleg ca evacuarea Antena 3 este un atac la adresa libertatii de exprimare”.

„Romania s-a impartit in doua, o parte este alaturi de noi, in apararea libertatii de exprimare… Numai cei batuti in cap nu inteleg… Incercati sa mutati un televizor dintr-o incapere in alta si vedeti ca trebuie sa il scoateti din priza. Deci va trebui sa ne intrerupem transmisia. Deciza de evacuare este un abuz, un atac la adresa libertatii de exprimare”, a declarat Stoicescu in cadrul emisiunii „100 de minute”.

„Gestul de ieri este un act echivalent cu inchiderea acestor cinci televiziuni”, a mai precizat Stoicescu.

Premierul Dacian Ciolos a fost convocat, miercuri, in fata Senatului pentru a da lamuriri in legatura cu modul in care ANAF a actionat fata de televiziunile din trustul Intact.

„Imi exprim indignarea fata de modul abuziv in care functionarii ANAF au procedat ieri (n.r. — luni), cand au descins in sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere, este o actiune profund nedemocratica. S-a tot vorbit in ultimele zile despre protejarea libertatii de exprimare pe care si noi o sustinem cu tarie, dar aceasta actiune este clar un atentat impotriva libertatii de exprimare, a presei.

Nu exista niciun fel de explicatie logica pentru care functionarii ANAF, ieri, in sediul unor televiziuni, ii legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns in situatia in care ii legitimau si pe cei care ieseau de la emisiuni, membrii unor partide, inclusiv un senator. De cand functionarii ANAF au aceasta competenta? Au procedat ca si cum au desfasurat o actiune intr-o zona infractionala sau undeva intr-o piata”, a spus presedintele PSD, Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: